fbpx

Campion la taekwondo, arestat preventiv pentru trafic de droguri

La jumătate de an după ce era medaliat cu aur la o competiție internațională de taekwondo, luptătorul George Dura, zis Dragonul, din Alba, a fost arestat preventiv sub acuzația de trafic de droguri.

Procurorii DIICOT Alba susțin că George Virgil Alin Dura, în vârstă de 31 de ani, a ajuns principalul dealer de etnobotanice din Alba Iulia.

”În cauză s-a reținut faptul că inculpatul, ajutat de alte persoane, a comercializat cannabis și substanțe psihoactive către consumatorii de pe raza municipiului Alba Iulia, cu sume cuprinse între de 50 și 100 de lei/gram. Tranzacțiile au avut loc în zona unor localuri, cu ocazia petrecerilor ce au avut loc acolo, dar și în zona imobilului în care inculpatul locuiește, numărul acestora fiind atât de mare încât inculpatul a ajuns să fie cunoscut în rândul consumatorilor ca principalul furnizor de substanțe psihoactive de pe raza municipiului Alba Iulia.

La data de 06.10.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba au efectuat 10 percheziții domiciliare în urma cărora au fost ridicate substanțe vegetale susceptibile de a fi cannabis, substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 10 telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, dispozitive de mărunțit droguri, 64.900 de lei, 702 lire sterline și mai multe înscrisuri.”, se arată în comunicatul DIICOT.

În 6 octombrie, Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Același bărbat a mai fost arestat preventiv în 2018, iar în 2012 a fost condamnat la 5 ani de închisoare într-un dosar cu mai mulți inculpați denumit ”prostituate pentru VIP-uri”

George Dura este un cunoscut practicant de taekwondo, fiind și antrenorul unui club din Alba.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns