fbpx
Acasă » DIVERSE » Budișan la Realitatea TV: ”fie procuror și fie judecător, dacă prin bagajul de cunoștințe și atitudine impune respect, lumea acceptă mai ușor soluția dată”

Budișan la Realitatea TV: ”fie procuror și fie judecător, dacă prin bagajul de cunoștințe și atitudine impune respect, lumea acceptă mai ușor soluția dată”

Avocatul Călin Budișan din Baroul Cluj a fost unul dintre invitații emisiunii ”România 2019” din 28 februarie, de la Realitatea TV, moderată de Cozmin Gușă.

Ceilalți invitați au fost politicianul Ioan Rus, antrenorul de judo Florin Bercean, fostul negociator-șef cu UE Vasile Pușcaș, jurnaliștii Rareș Bogdan și Octavian Hoadră. Atmosfera a fost întreținută de ceterași, în frunte cu Dorin Nemeș, care a și vorbit în calitate de om de afaceri.

Moderatorul l-a întrebat pe avocatul Călin Budișan, care are clienți din toate partidele, ce părere are despre clasa politică actuală.

Budișan, care a precizat că este un novice în ale politicii, a răspuns: ”Omul contează. Lipsese programele, proiectele, să fie mult mai serioști, în ideea că exprimă în campanie anumite idei, să încerce să respecte ce spun în campanie. Sunt care au calitățile necesare, unul are retorică, altul pare serios ca structură internă. Un cumul de factori ar fi necesar ca să conducă cu înțelepciune.. Ar fi ideal să ne canalizăm energiile să fie mai multă înțelegere în a gestiona situațiile, ar fi un consens în beneficiul tuturor.

În emisiunea realizată în clădirea Cazino din Parcul Central al Clujul, s-a vorbit despre marile scandaluri financiare de după Revoluție – Caritas, Dacia Felix și cazul lui Iosif Pop (fondator BT), care și-a dovedit nevinovăția.

Călin Budișan a comparat derapajele DNA Cluj cu cele de la alte servicii teritoriale precum Ploiești, Oradea.

”Din punctul de vedere și chiar încerc să fiu obiectiv după peste 20 de ani de experiență, orice apreciere generală conduce la concluzii greșite. Majoritatea procurorilor, mă refer acum la Cluj, chiar de la DNA, sunt profesioniști desăvârșiți, obiectivi, încearcă să administreze probe și în favoarea și în defavoarea inculpaților, dar sunt și situații de excepție care nu pot fi negate.”, a spus avocatul.

Acesta a fost întrebat despre diferența de tratament arătată de DNA Cluj față Remarul din Cluj și Electroputere Pașcani.  ”Dosarul este în lucru și poate că se va finaliza tot cu trimitere. Sunt și subiectiv căci este un client de-al meu de care sunt și atașat. Subiectiv vorbind, eu sper ca și în acel dosar lucrurile să fie tratate cu egaliate de arme, deși în dosarul de la Tribunalul Cluj noi sperăm să dovedim nevinovăția.

În general, fie procuror și fie judecător, dacă prin bagajul de cunoștințe și atitudine afișată impune respect, lumea acceptă mai ușor chiar și soluția dată. Pentru că vine din convingere, derivă din respectarea normelor de procedură penală, din evaluarea corectă a probelor. Deci dacă valoarea este obiectivă, misiunea este infinit mai ușoară.

Procurorul își face treaba, cum spunea și Laura Codruța Kovesi, cu pasiune, dar nu cu patimă. În ideea în care există această pasiune fără de care nu ai rezultate, este în regulă.

Dar dacă nu șuntăm vârfurile care depășesc anumite exigențe, ajungem la exteme care generează situații regretabile cum s-au și întâmplat și care nu pot fi negate, precum la DNA Ploiești și la Oradea, unde sunt evidente, cu probe.”, a spus avocatul penalist Călin Budișan.

Video cu a doua parte a emisiunii

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina