fbpx

Un vicepreședinte UNBR explică de ce nu a fost oprită achitarea cotelor: ”Avem colegi care își doresc să plătească”

Senatorul Daniel Fenechiu, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România, a spus că nu s-a oprit achitarea contribuțiilor de către avocați  ”dintr-un motiv extrem de simplu: avem colegi care îşi doresc să plătească”

Potrivit Hotnews.ro, Daniel Fenechiu, prodecanul Baroului Bucureşti şi vicepreşedinte al UNBR, spune că sunt soluţii la criză. „UNBR a luat decizia ca toate aceste contribuţii să nu mai fie purtătoare de penalităţi. Adică poţi să nu plăteşti, plăteşti când ai şi nu mai plăteşti penalităţi la ele. Adică e similar cu ideea de a nu mai plăti. Este o amânare a plăţii până în momentul când vei putea”, a explicat acesta.

Fenechiu spune şi de ce nu a fost oprită achitarea cotelor: „Dintr-un motiv extrem de simplu: avem colegi care îşi doresc să plătească. Care spun: Sunt un om responsabil, eu vreau să plătesc pensia normal şi la timp. (…) Nu sunt mai mulţi (cei care vor să plătească, n.r.), nu am făcut o statistică, dar s-a lăsat posibilitatea cine vrea să plătească. (…) Nu mai există sancţiune pentru ideea că nu plăteşti.

Nu mai realizezi venituri sau ai venituri mici, nu mai plăteşti. Penalităţile au fost stabilite la zero. Hotărârea spune penalităţi zero, la cerere”, spune acesta. În aceste condiţii, Daniel Fenechiu susține că reacţiile colegilor avocaţi nu sunt motivate. „În opinia mea, revolta nu este jusitificată. În acest moment, avocatul poate să nu plătească absolut nimic, urmând să plătească în momentul când lucrurile intră în normalitate”.

Un avocat din Cluj plăteşte contribuţii la Barou și UNBR de 128 de lei lunar și 11% din venituri la Casa de Asigurări a Avocaților, dar nu mai puțin de 300 de lei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina