fbpx

Tânăra judecătoare care a dat-o afară din sală pe avocata Mikolt a ajuns președinte de secție

Tânăra judecătoare de la Judecătoria Cluj-Napoca, care în septembrie 2014 a dat-o afară din sala de judecată pe avocata ”veterană” Kapcza Mikolt, a evoluat rapid, promovând în grad și ajungând președintele Secției civile de la instanță.

Judecătoarea Oana Maria Daradics, care în primul an ca magistrat definitiv a fost implicată într-un incident cunoscut în toată țara, avansează rapid în carieră. După un an și jumătate de la eveniment, în aprilie 2016, judecătoarea a susținut concursul de promovare pe loc și a obținut gradul profesional de tribunal.

Anul acesta, Oana Maria Daradics a ajuns președinte al Secției civile de la Judecătoria Cluj-Napoca, unde activează peste 30 de judecători. Prin hotărâre a secției pentru judecători CSM, aceasta a fost delegată în funcția de președinte de secție începând cu 1 februarie, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

În nota direcției resurse umane de la CMS se arată că ”propunerea de delegare în funcția de președinte al Secției civile a Judecătoriei Cluj-Napoca a doamnei Daradics Oana-Maria este formulată de președintele acestei instanțe, susținută de președintele Tribunalului Cluj și de președintele Curții de Apel Cluj în punctele de vedere exprimate și este însoțită de acordul judecătorului. (….) Colegiul de conducere al Judecătoriei Cluj-Napoca a avizat propunerea președintelui instanței”

Amintim că în încheierea de ședință din septembrie 2014, vestită în toată justiția română, tânăra judecătoare a scris că  ”pentru lipsa de respect pentru ordinea și solemnitatea ședinței de judecată, d-na av. Kapcza Mikolt Krisztina a fost scoasă afară din sala de ședință după ce i-a fost atrasă atenția cu privire la respectul cuvenit instanței de judecată”. Avocata în cauză avea atunci 36 de ani de vechime în profesie. Conducerea Baroului Cluj s-a plâns degeaba la CSM, fiind clasată sesizarea. Vezi ce au spus ministrul Justiției și președintele Curții de Apel Cluj despre incident. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns