fbpx

Știrea pe care toți șoferii din Cluj-Napoca trebuie să o citească. Surpriză de la poliția rutieră

Șoferii care circulă cu mașinile prin Cluj-Napoca trebuie să știe că începând de luni, 12 februarie, poliția rutieră a început să aplice sancțiuni pe baza imaginilor surprinse camerele de supraveghere a traficului din oraș.

Surse bine informate din poliția clujeană au explicat pentru Clujust.ro cum s-a ajuns la această idee și cum funcționează sistemul. Polițiștii au observat că de multe ori se creează ambuteiaje în trafic din cauza șoferilor care ”forțează” intersecțiile, trecând pe roșu la semafor. Astfel, s-a ajuns la decizia, după consultarea unor juriști, să se folosească imaginile de pe camerele de supraveghere din trafic pentru a-i sancționa pe șoferii neastâmpărați.

Imaginile din trafic puteau fi urmărite și până acum la sediul Poliției Rutiere Cluj, dar acum se vor lua și măsuri în urma vizionării lor. Sistemul va funcționa în felul următor: Un polițist de la rutieră vede pe imagini când se comite contravenția, trimite la Primărie intervalul în care a avut loc și cere stocarea imaginilor. Ulterior, poliția rutieră emită o adresă prin poștă către proprietarul mașinii să comunice cine a condus mașina la ora respectivă. Adresa este similară cu cea trimisă de poliția locală celor care parchează neregulamentar. Doar că poliția rutieră are competență legală să ceară datele de identificare ale soferului. După identificarea acestuia, se va întoc procesul-verbal de contravenție.

Aceleași surse din poliție ne-au spus că în primă fază se vor aplica avertismente, până când șoferii se vor obișnui cu ideea că pot fi sancționați oricând dacă greșesc prin Cluj-Napoca, chiar dacă nu sunt în prinși în fapt de un polițist care este în stradă. De asemenea, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj urmează în zilele următoare să comunice oficial această informație, cu câteva exemple.

In Cluj-Napoca sunt montate 275 de camere de supraveghere pentru care municipalitatea plateste, in fiecare an, o chirie de 100.000 de euro firmei Electrogrup. Camerele sunt mntate în principalele intersecții din oraș și în preajma obiectivelor și a mobilierului urban de interes.

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!