fbpx

”Se observă o evoluție de la obscuritate la previzibilitate în materie fiscală”

Invitatul evenimentului Cafeneaua Juridică, organizat de Elsa Cluj-Napoca, avocatul asistent universitar Septimiu Puț, le-a spus studenților că se observă o evolutie de la obscuritate la previzibilitate în materie fiscală.

”Litigiile fiscale între iluzie și deziluzie: o perspectivă subiectivă” a fost tema de la evenimentul Cafeneaua Juridică, ce l-a avut ca invitat și sponsor pe asistentul universitar Septimiu Puț.

”Ideea abandonarii formalismului omniprezent astazi este un castig in sine, tocmai de aceea am imbratisat automat aceasta forma de manifestare. Titlul este provocator si tradeaza o abordare subiectiva, rezultat al experientei. Este important ca asteptarile noastre sa fie ancorate in realitatea normativa si in cea obiectiva pentru a nu cadea in derizoriu. Analiza problematicii fiscale s-a facut pe doua paliere: procedura administrativ-fiscala si procedura judiciara, fiecare cu specificul ei. Se observa o evolutie de la obscuritate la previzibilitate in materie fiscala, trend care este intarit si de disciplina pe care incearca s-o instituie noile instrumente normative fiscale intrate in vigoare la 1 ianuarie 2016.

Pe langa asimilarea jurisprudentei CJUE provocata de litigiile nationale, care este vizibila la nivelul instantelor judecatoresti, este importanta aplicarea jurisprudentei clasice a CJUE, in conditiile in care trebuie sa recunoastem ca nu noi am inventat “roata fiscala”. Ca tot s-a inserat in Codul fiscal ideea ca hotararile CJUE sunt obligatorii, speram ca acest text normativ sa produca primele efecte juridice chiar la nivelul organelor fiscale instrumentatoare.”, le-a spus Puț studenților.

Acesta a declarat pentru Clujust.ro: ”Pentru mine a fost un eveniment placut in care am incercat sa impartasesc studentilor cateva dintre experientele mele profesionale in materie fiscala. Sper sa fi reusit!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina