fbpx

Se expertizează înregistrările de pe telefonul denunțătorului din dosarul primarului Cătălin Cherecheș

Instanța Tribunalului Cluj a încuviințat efectuarea unei expertize criminalistice asupra înregistrărilor de pe telefonul denunțătorului primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. În acest sens, instanța a trimis o solicitare cu două obiective către Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Cluj-Napoca.

La ultimul termen de judecată în dosarul primarului Cherecheș, instanța a admis cererile formulate de apărare, respectiv a încuviinţat ”efectuarea expertizei criminaliste privind expertizarea înregistrărilor efectuate cu telefonul mobil marca Iphone ce aparţine denunţătorului cu următorul obiectiv, respectiv, dacă înregistrările ce se află pe telefon sunt autentice şi identice cu cele aflate pe suportul optic existent la dosar, precum şi dacă s-a intervenit asupra înregistrărilor de aflate pe suportul optic prin ştergere, inserare sau orice alte modalităţi.”

Urmează a fi expertizat doar telefonul mobil al lui Cristian Șpan, nu şi laptopul, deoarece, în opinia instanţei, acesta reprezintă sursa primară cu care au fost efectuate acele înregistrări şi nu laptopul denunţătorului.

Judecătorul a încuviințat şi un al doilea obiectiv al expertize, respectiv de a se verifica de către expert dacă există identitate între vocea inculpatului şi vocea ce apare pe înregistrările audio efectuate de către denunţător.

DNA Cluj a pus la dispoziţia instanţei telefonul mobil marca Iphone 5S, ridicat de la Șpan în 16 mai 2016 și pus într-un plic ce a fost sigilat.

După ce telefonul a fost depus la dosar, acesta, împreună cu suportul optic de la dosar, ce conţine înregistrările audio puse la dispoziţia organului de urmărire penală de către Șpan, au fost înaintate către Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Cluj, în vederea efectuării expertizei criminalistice.

În solicitarea către Laborator, Tribunalul Cluj a precizat: ”Vă aducem la cunoştinţă că înregistrările audio au fost efectuate cu Iphone-ul menţionat mai sus, apoi transferate pe un laptop (marca Apple), după care, având în vedere că acest dispozitiv nu dispune de unitate de inscripţionat (CD/DVD Writer), fişierele au fost copiate pe un stick şi predate organelor judiciare din cadrul D.N.A., acestea din urmă inscripţionând fişierele audio pe suportul optic ce se află la dosar.

Pentru preluarea fişierelor din telefonul mobil necesare în vederea efectuării expertizei, vă solicităm să dispuneţi contactarea martorului Şpan Cristian (identificat cu ………..) în vederea accesării conţinutului telefonului mobil, având în vedere că acesta are implementate elemente de securitate (aspect rezultat din dosarul de urmărire penală, respectiv experimentul judiciar efectuat de D.N.A. Serv. Teritorial Cluj).”

Următorul termen de judecată în acest proces este în 12 iulie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina