Președintele ANRP rămâne cu amenda de la Cluj: 20% din salariul minim pe zi

Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), George Băeșu, rămâne cu amenda pentru nesoluționarea unei cereri din 2012. De atunci și până la soluționarea cererii se calculează amenda de 20 % din salariul minim pe zi.

Instanța Curții de Apel Cluj a respins cererea președintelui ANRP și a comisiei naționale pentru compensarea imobilelor (CNCI) din cadrul ANRP de lămurire a deciziei anterioare de amendare.

”Respinge cererea privind lămurirea înțelesului și aplicarii dispozitivului incheierii civile nr. 570 din 24.11.2014 pronuntate de către Curtea de Apel Cluj in dosarul nr. 1129/33/2014. Definitiva. Pronuntata în sedinta publica din 02.02.2015.”, se arată în minuta hotărârii.

Anterior, Curtea de Apel l-a amendat pe președintele ANRP, George Băeșu, și a sancționat CNCI pentru că nu a soluționat o cererea a două persoane privind despăgubirile pentru un teren. Amenda este una usturătoare pentru președintele ANRP.

În 24 noiembrie 2014, un judecătorul de la Secția Comercială și de contencios adminustrativ de la Curte a decis: ”Admite in parte actiunea formulată de reclamantii  in contradictoriu cu CNCI din cadrul ANRP şi preşedintele CNCI din cadrul ANRP şi in consecinţă: aplică conducătorului pârâtei o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere de la data de 26.10.2012 şi până la data soluţionării cererii inregistrate sub nr. 47442/CC, Obligă pârâta la plata de penalităţi in sumă de 100 lei/zi de la data de 26.10.2012 şi până la data soluţionării cererii inregistrate sub nr. 47442/CC. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 24.11.2014”

Președintele ANRP a spus la ultima viziă la Cluj că a depus plângere la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva unui judecător din Cluj în urma unei amenzi. ”S-a dat o hotărâre de amendare pentru o perioadă în care instituția nu avea dreptul legal să facă un lucru cerut de oameni”, a spus Băeșu.

George Băeșu împreună cu ceilalți membrii ai CNCI mai au un proces similar la Curtea de Apel Cluj. Detalii AICI.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns