Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Parchetele și instanțele încep să ia poziție față de Ordonanța privind modificarea Codurilor penale

Parchetele și instanțele încep să ia poziție față de Ordonanța privind modificarea Codurilor penale

Parchetele și instanțele, în cadrul adunărilor generale, au început să ia poziții de susținere a demersurilor CSM împotriva Ordonanței 13 privind modificarea Codurilor penale.

În ședința adunării generale a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, ce a avut loc în data de 3 februaie 2017, au fost luate următoarele decizii:

  1. Adunarea generală a votat susținerea mesajului public al Consiliului Superior al Magistraturii pentru apărarea independenței sistemului judiciar, publicat în data de 01.02.2017.
  2. Adunarea generală a votat susținerea poziției adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii față de adoptarea, de către Guvernul României, a proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea şi completarea codurilor penale, din data de 01.02.2017.
  3. Adunarea generală a considerat că un control a priori de constituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017  este necesar.
  4. Adunarea generală a votat susținerea demersurilor efectuate în vederea prezentării publice a consecințelor de ordin judiciar şi social pe care Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/2017 le aduce în societate.

De asemeena, în cursul zilei de astăzi, 3 februarie 2017, Adunarea Generală a judecătorilor de la Tribunalul Maramureş a hotărât, cu unanimitate de voturi ”susţinerea Mesajului public pentru apărarea independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, emis de Consiliul Superior al Magistraturii la data de 01.02.2017, şi susţinerea Poziţiei Consiliului Superior al Magistraturii faţă de adoptarea, de către Guvernul României, a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea codurilor penale şi a sesizării Curţii Constituţionale de Preşedintele Consiliului Superior la Magistraturii potrivit art. 146 lit. e din Constituţia României.”

Adunarea Generală a fost convocată şi constituită în condiţii regulamentare, potrivit dispoziţiilor art. 17, alin. 2 şi 9, din Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, la şedinţa prezidată de preşedintele instanţei participând 21 de judecători din totalul de 27 de judecători, doi fiind în concediu.”

La nivelul Curții de Apel Cluj, al Tribunalului Cluj și al Judecătoriei Cluj-Napoca nu au fost convocate, încă. adunări generale pe această temă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina