Acasă » ȘTIRI » Nu e așa simplu nici cu acordul de recunoaștere. A doua amânare de pronunțare pentru Apostu

Nu e așa simplu nici cu acordul de recunoaștere. A doua amânare de pronunțare pentru Apostu

Instanța Tribunalului Cluj a amânat, astăzi, pentru a doua oară pronunțarea cu privire la acordul de recunoaștere a vinovației încheiat de Sorin Apostu cu procurorii DNA Cluj.

Dezbaterile pe tema acordului au avut loc în 10 februarie, fostul primar Sorin Apostu venind la Tribunal însoțit de avocatul Gheorghiță Mateuț, cu toate că se presupune că este o procedură simplă confirmarea acordului de recunoaștere. Ședința de judecată a durat mai mult decât în alte cazuri de sesizări a instanței cu acorduri de recunoaștere a vinovăției, potrivit avocaților consultați de Clujust.ro.

Înante de dezbateri, Mateuț a precizat pentru Clujust.ro că odată cu semnarea acordului a convenit cu procurorul DNA să nu se emită mandat de executare, întrucât pedeapsa stabilită prin acord este mai mică decât cea executată deja. Astfel că a cerut cumularea zilelor executate cu cele câștigate și contopirea pedepselor. 

Întrebat de judecător dacă este de acord cu conținutul acordului, Apostu a răspuns: ”Da, sunt de acord”. Judecătorul i-a și arătat acordul, semnăturile de pe el și conținutul. Apoi, a citit întreaga stare de fapt reținută de procurori. ”Da, doamna judecător”, a confirmat Apostu acuzațiile recunoscute. 

Prin acord, s-a solicitat concurs de infractiuni, să se acorde liberare conditionată si să se considere executată pedeapsa. Dacă se constată ca actele de urmărire penală sunt legal întocmite, se poate aplica o pedeapsă in limitele acordului.

”Ceea ce declarați poate fi folosit împotriva dvs.”, i-a atras atenția judecătoarea Georgiana Fărcaș-Hîngan fostului primar. 

”Sunt de acord cu toate punctele convenit cu procuror, inclusiv cu aplicarea regulilor concursului de infracțiuni. Este scris in acord ca pedeapsa se consideră executată”, a precizat Apostu. 

Avocatul Gheorghiță Mateuț a arătat că dacă pedeapsa este mai mică decât cea pentru care s-a dispus eliberarea condiționată, nu se mai emite mandat de executare, depunând practică judiciară în acest sens. 

Inițial, pronunțarea a fost stabilită pentru 17 februarie, iar ulteior a fost amânată pentru 21 februarie.

Sorin Apostu nu a dorit să stea de vorbă cu presa, ieșind în grabă din Palatul de Justiție.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina