Legea jocurilor de noroc în Italia: Ce trebuie să știi

În Italia, piața jocurilor de noroc contribuie anual la economia națională cu sume de aproximativ 80 de bilioane de euro. Cu reglementări care au suferit mai multe modificări de-a lungul a decenii, cum arată acum legea jocurilor de noroc pe tărâmurile italiene?

Astăzi cu una dintre cele mai competitive piețe ale jocurilor de noroc din Europa având o legislație modernă care a fost modificată de mai multe ori de-a lungul timpului, Italia și-a început demersurile legale în privința jocurilor de șansă încă din anii 1900. Cum a evoluat legea jocurilor de noroc dar și principalele informațiii pe care trebuie să le știi dacă vrei să joci la cazino din Italia, acestea constituie subiectul articolului de astăzi.

Ce trebuie să știi despre legea jocurilor de noroc în Italia?

Jocurile au fost dintotdeauna o atracție principală și o preocupare importantă în Italia. De fapt, cu câteva secole în urmă, norocul și destinul erau duse la rang de artă în cultura italiană, începând încă de la ghicitul în cărțile de tarot pictate la ordinul familiei de Medici, și până la jocurile de cărți organizate la petrecerile și adunările de pe atunci. Fără doar și poate, istoria jocurilor de noroc pentru italieni este una bogată.

Cât despre legalizarea lor, aceasta a început cu secole în urmă. Mulți ani mai târziu, după o serie de modificări, în 2006 apăreau primele cazinouri terestre din Italia, iar în 2011 au devenit legale toate formele de jocuri de noroc. Dar înainte să vedem ce spune legea actuală, uite un lucru de care să ții cont.

Dacă plănuiești să joci la unul dintre cele peste 200 de cazinouri legale din Italia, asigură-te că alegi unul de încredere, care are o reputație bună și unde jocul responsabil și siguranța pariorilor sunt prioritare. Lista completă a cazinourilor online Italia o puteți găsi pe pagina României SlotsUp împreună cu recomandări ale specialiștilor pentru o experiență plăcută cu jocurile italiene. Și ca să fii sigur că îți sunt cunoscute și clare toate aspectele esențiale ale legii, uite mai jos 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre legea jocurilor de noroc din Italia.

1. Există încă din 1900

Primele reglementări legale ale jocurilor de noroc din Italia datează încă din anii 1900. Pentru mult timp, până în 2006, toate activitățile de tipul jocurilor de noroc erau interzise.

2. Modificarea legii și permiterea jocurilor de cărți în 2007

După ce în anul 2006 au început să funcționeze primele cazinouri legale, urmând trendul european, Italia și-a deschis orizonturile către jocurile de noroc, iar jocurile de masă au primit aprobarea pentru a fi jucate în cazinouri. Sloturile erau încă interzise.

3. Tot mai multe jocuri au fost legalizate

Până în anul 2012, pe rând, au fost legalizate jocurile de poker pe bani reali și tot mai multe operațiuni în cazinourile din Italia, urmate, în sfârșit, de permiterea sloturilor și intrarea pe piața locală a furnizorilor de păcănele internaționali. De aici au început expansiunea și modernizarea pieței jocurilor din Italia.

4. Autoritatea care le reglementează

Administrația Autonomă a Monopolului de Stat (Amministrazione Autonoma dei Monopoli di Stato, AAMS) este autoritatea care supraveghează și reglementează toate activitățile și licențele de cazinouri și jocuri de noroc din Italia.

5. Astăzi sunt permise toate formele de jocuri de noroc în Italia

Blackjack, ruletă, poker, baccarat și alte jocuri de masă, sloturi, bingo, loterii și pariuri sportive, toate acestea sunt astăzi legale și reglementate în Italia, ceea ce aduce o contribuție anuală estimată la 80 de milioane de euro la economia națională.

6. Vârsta minimă pentru a juca legal

În Italia, vârsta minimă pentru a participa la jocurile de noroc este 18 ani. Oricărei persoane minore, care nu a îndeplinit încă vârsta de 18 ani, îi este interzisă participarea la orice cazino sau joc de noroc în ținuturile italiene, la fel ca în celelalte state europene.

7. Modul de acordare a licențelor

Italia a fost primul stat membru al Uniunii Europene care a legalizat și a acordat licențe pentru jocuri de noroc online, începând cu 2006. Astăzi, orice operator licențiat oriunde în Spațiul Economic European cu o cifră de afaceri de peste 1.5 milioane de-a lungul a ultimilor doi ani și care respectă cerințele legale poate aplica pentru o licență în Italia.

8. Taxe aplicabile

Operatorii de jocuri de noroc în Italia plătesc o taxă de 20% din profitul brut al cazinoului, 3% pe veniturile din turneele de poker, 4.5% pe veniturile brute din pariuri sportive și 11% pe veniturile din bingo și alte jocuri de noroc.

9. Interdicții actuale

Momentan, le este interzis minorilor să joace la cazinouri și să participe la orice formă a jocurilor de noroc până la momentul împlinirii vârstei de 18 ani.

10. Legea publicității

Reclamele și publicitatea la jocurile de noroc este permisă în Italia, dar trebuie să respecte anumite condiții. Printre acestea se numără obligația de a nu se asocia cu persoane minore, de a menționa interzicerea jocurilor pentru persoanele cu vârste sub 18 ani și riscul de a dezvolta dependență față de jocurile de noroc, precum și obligația de a invita în mod clar publicul să verifice statisticile și probabilitățile de câștig oficiale publicate pe site-ul ADM.

Legea jocurilor de noroc în Italia vs. România – Care sunt principalele diferențe?

În esență, legea jocurilor de noroc nu este foarte diferită în Italia față de România. Ambele sunt piețe în plină expansiune, atractive pentru operatorii internaționali și avantajoase prin numărul și varietatea ofertelor pentru jucători. Principala diferență o constituie taxele percepute pe veniturile operatorilor economici din diversele forme de jocuri de noroc, care sunt diferite în România față de cele din Italia.

Cât despre cazinouri, distracția este la fel și în cazinourile românești, și în cele italiene, pentru că aceleași jocuri sunt permise și într-un stat și în celălalt. Dacă doriți să comparați cazinourile italiene cu cele românești, o puteți face pe această pagină, unde veți găsi lista cazinouri online România și o mulțime de alte informații utile.

 

Comments

comentarii

UE recomandă populației să aibă provizii suficiente pentru cel puțin 72 de ore în caz de criză.... Citește mai mult
Peste 60 de elevi și profesori de gimnaziu din județul Cluj participă, miercuri, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Mănăștur, la o întâlnire intensă și personală cu istoria trăită chiar de unii dintre bunicii lor.... Citește mai mult

Lasă un răspuns