Acasă » DIVERSE » LCK despre viața de student căminist la Cluj: ”am învățat să gătim, să ne gospodărim”

LCK despre viața de student căminist la Cluj: ”am învățat să gătim, să ne gospodărim”

Laura Codruța Kovesi a vorbit despre viața de student la Cluj în emisiunea ”La radio” moderată de Andreea Esca la Europa FM: ”am învățat să gătim, să ne gospodărim”

Cum s-a hotărât să dea la drept? ”Influența tatălui, mi se părea că face un lucru important și bun. Am fost la un liceu de mate-fizică, ca și fratele meu, car mă mai ajuta la matematică și fizică, dar am simți că nu este drumul meu. Îmi plăceau româna și istoria. A venit Revoluția  și m-am decis să dau la drept. În clasa a 11- a m-au întrebat părinții și am zis: m-am hotărât, am să merg la drept.”, a răspuns Kovesi.

Acesta a precizat că în clasa a 12-a făcut puțin meditații la istorie, fiind liceu de matematică-fizică.

Întrebată ce profesie își imagina în facultate că o să urmeze, Codruța Kovesi a spus: ”Tatăl a încercat să mă influnțeze să mă fac notar. În anul 3 m-am decis să mă fac procuror. Mi-au plăcut și materiile drept penal și drept pocesual penal. Am avut foarte mulți profesori buni la Cluj, după a le căror lucrări învățăm și acum”

Kovesi a povestit că a stat la cămim, mai întți cu patru fete într-o cameră, după care studenții de la facultatea de drept au fost repartizați în alte cămine, în care stăteau câte doi în cameră. ”Am învățat să gătim, să ne gospodărim”, spus zâmbind fostul procuror șef DNA.

Pe timpul studenției, Kovesi a jucat și baschet la echipa din Cluj-Napoca, cât și la Dej din anul 2, căci nu mai făcea atâtea antrenamente, fiind ocupată cu învățătura.

Procurorul a reiterat ideea după care se ghidează: ”Să-ți faci meseria cu pasiune, nu cu patimă. Ca să fii fericit în viață, trebuie să mergi cu plăcere acasă și la muncă”

Citește mai jos un articol despre un fost profesor al lui Kovesi, care între timp a murit.

Omul care i-a învățat drept penal pe Kovesi, Morar, Mateuț, Streteanu și multe alte nume mari

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina