fbpx

Indaco a pierdut pe fond procesul cu Ministerul Justiției și Consiliul Concurenței

Indaco Systems SRL a pierdut, pe fond, procesul în care a contestat decizia Consiliului Concurenței cu privire la plângerea îndreptată împotriva Ministerului Justiției pe motiv că publică gratuit legislație.

Indaco Systems s-a plâns, inițial, la Consiliul Concurenței că Ministerul Justiției îi face concurență prin publicarea legislației online. Consiliul a trimis-o la plimbare, astfel că firma s-a plâns la instanță, fiind pârâți Ministerul și CC. Culmea, Indaco a creat portalul instațelor de judecată al MJ.

Indaco Systems a contestat la Curtea de Apel București actul Consiliului Concurenței prin care era responsă plângerea firmei împotriva Ministerului Justiției, pe motiv că publică legislație online pe portalul http://legislatie.just.ro/, considerată o acțiune excesivă ce afectează piața aplicațiilor comerciale specializate.

Curtea de Apel a hotărât: ”Admite excepția inadmisibilitatii cererii de obligare a pârâtului Consiliul Concurentei la aplicarea sanctiunilor care se impun, respectiv obligarea Ministerului Justitiei la încetarea practicilor anticoncurentiale si amendarea Ministerului Justitiei si, în consecinta, respinge ca inadmisibila aceasta cerere. Respinge în rest actiunea, ca neîntemeiata. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.”

Indaco Systems deține portalul legislativ lege5.ro și a implementat, culmea, sistemul ECRIS în instanțele din România, prin care sunt arhivate și administrate dosarele pe calculatoare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns