fbpx
Mihai Chezan se ascunde după avocatul Paul Purcărin

Inculpatul Chezan a scos din sărite o parte civilă, în timpul audierii, în dosarul Tower

Inculpatul Mihai Chezan a scos din sărite cu întrebările lui o parte civilă, ce a fost audiată astăzi în dosarul penal Tower. Bărbatul audiat a plătit 67.000 de euro pentru o locuință pe care nu a mai văzut-o niciodată. Acesta a declarat că a fost amenințat de Chezan cu judecata dacă nu plătește și restul de bani! ”Mi-am dat seama că am semnat o porcărie”, a spus omul despre antecontractul încheiat cu Tower. Antecontractele au fost concepute de avocatul Florin Bulieris.

Un bărbat din Satu Mare a povestit la Tribunalul Cluj cum s-a chinuit să plătească ratele către Tower pentru apartamentul fictiv, în timp ce băiatul lui începea facultatea și avea nevoie de bani. Aceasta a precizat că a fost amenintat ca va fi executat silit daca nu plateste sumele din antecontract.

„Chezan mi-a spus ca daca fiecare se retrage, cine face proiectul? Dumnealui se baza le banii nostri, nu de altundeva. (…) In 2009-2010, am primit o serie de telefoane de la Chezan in care imi cerea sa mai virez sume de bani in contul celei de-a doua rate, amenintandu-ma că in caz contrar ma va actiona in judecata”, a spus partea civilă. Asfel, a semnat un act aditional pentru 16.000 euro, platite in aprilie si mai 2010. In total a achitat 67.000 de euro. Ulterior,  ”s-au linistit lucrurile ca mi-am platit darile”, a spus omul. 

Întrebat de judecător de ce crede că nu s-a realizat proiectul Tower, bărbatul a răspuns: ”Probabil că inculpatul nu s-a implicat, nu cred că a fost de vină criza. Multi au dat banii cash. Daca banii erau administrati cum trebuie, se finaliza macar un corp de cladire. La 100 de apartamente ori un avans mediu de 25.000 de euro, rezultă 2,5 milioane euro. Cu acesti bani ajungi sa te milogesti? Daca mai pui si tu bani. Intrebarea e pertinenta?”, a spus omul nervos. Judecătorul a aprobat că întrebarea e pertinentă.

Inculpatul Chezan i-a pus mai multe intrebari părții civile. ”Ati citit contractul?”, a fost prima. ”Am citit si dupa ce l-am semnat mi-am dat seama ca am semnat o porcarie. Contractul a fost blindat cu avantaje doar pentru firma. I-am aratat unui prieten avocat si mi-a zis: Ma tampitule, tu ai semnat asa ceva?”, a răspuns păgubitul.

Cu tupeu, Mihai Chezan a susținut că barbatul mai are de plătit o rată pe lângă cei 67.000 de euro. ”Dacă dumneata nu ești eligibil și nu execuți contractul cum trebuie și-mi dau seama că eu plătesc aiurea acești bani, de ce ai pretenția ca să-ți plătesc dacă știu că dumneata mă înșeli? Bun. Nici eu n-am ce să vă mai răspund! Dacă domnul președinte are ceva să mă întrebe, îi stau la dispoziție. Dar să vă răspund la aceeași îmtrebare de zece ori, nu!”, a precizat nervoasă partea civilă.

Aceasta a achiziționat, între timp, un alt apartament de la altă firmă. Avocatul lui Chezan, Paul Purcărin, l-a întrebat dacă mecanismul a fost același? ”Nu și nu cred că vă intersează! Nu are relevanță în speța aceasta. E treaba mea!”, a răspuns omul. Aceasta a adăugat că Chezan nu a fost de acord cu ce i-a propus: ”Adică eu îi propun amiabil hai să-ți dau 26.000 de euro, bagă-i în buzunar și te faci că nu mă cunoști și nu te cunosc și la revedere, iar dumneata vii să mă dai în judecată. Cum vine asta domnu avocat?”

Procurorul DNA, Adriana Titu, a intervenit la un moment dat: ”Omenește, eu vă înțeleg. Inculpatul nu știu dacă vă înțelege, dar eu vă înțeleg”

Ultima întrebare a lui Chezan a fost apoteotică: ”Care apreciați că a fost motivul meu ca să creez toată chestia asta? Ce scop am avut? Știți cât am investit eu?”

”După felul în care ați gestionat lucrarea, nu pot să mă gândesc decât la înșelăciune, domnu’ Chezan. Din moment ce dumneata nu ai mai venit cu un ban și așteptai tu de la noi să dăm. Nu știu cât ai investit, că nu-s expert contabil. Știu cât am investit eu, știu câți nervi am investit. Dumneata te-ai gândit cât am investit, câți nervi, cât am sacrificat?”. Culmea, Chezan a insistat să se consemneze această ultimă parte.

La ieșirea din sala de judecată, bărbatul audiat a precizat pentru Clujust.ro că inculpatul a fost în timpul audierii ”arogant ca întotdeauna și fără scrupule”

Partea civilă plecând de la Tribunal

Comments

comentarii

Lasă un răspuns