fbpx

Ghid de securitate cibernetică și reputație online pentru avocații spanioli

Consiliul General al Avocaturii Spaniole a elaborat un ghid de securitate cibernetică și reputație online pentru avocați, în colaborare cu Institutul Național de Securitate Cibernetică.

Pe site-ul oficial al consiliului a fost publicat ghidul și motivele care au determinat elaborarea acestuia.

Firmele de avocatură sunt din ce în ce mai conștiente de importanța comunicării prin intermediul mass-media digitale, inclusiv a rețelelor sociale. Reputația online a firmei devine astfel o măsură a opiniei pe care alții o au despre brand în lumea digitală. Rețelele sociale sunt un termometru perfect pentru ca firmele de avocatură să își măsoare reputația online. Dar, împreună cu beneficiile pe care le aduce acest lucru firmelor de avocatură, acestea trebuie să fie conștiente și de posibilele riscuri derivate din apariția în social media (e-mail, site web, rețele sociale …).

Obiectivul acestui ghid este de a dezvolta o analiză riguroasă a conceptelor de identitate digitală și reputație online în domeniul firmelor de avocatură din punct de vedere al securității, generând cunoștințe cu privire la riscurile existente și oferind o serie de linii directoare pentru acțiune și recomandări pentru gestionarea identității și a reputației online. Este publicat în colaborare cu Institutul Național de Securitate Cibernetică.

În cuprinsul ghidului se definesc termeni cum ar fi:,,identitatea digitală corporatistă” și ,,reputația online” analizându-se modurile în care avocații trebuie să gestioneze prezența în mediul online, astfel încât să evite riscurile ce ar putea genera efecte negative asupra imaginii și reputației acestora online.

Totodată, sunt descrise principalele riscuri și amenințări din punctul de vedere al securității cibernetice, analizându-se punctual principalele riscuri, prin studii de caz și propunându-se soluții pentu evitarea sau depășirea problemelor generate de breșele de securitate.

Ghidul informează avocații asupra legislației incidente cu privire la prezența acestora în mediul online, menționând tipul de acțiuni în justiție pe care avocații le pot formula împotriva celor care aduc atingere dreptului lor la imaginea și reputația digitală.

În partea finală a ghidului sunt concretizate recomandări utile pentru avocați cu privire atât la prevenirea efectelor negative ce ar putea fi generate de prezența online, dar și cu privire la strategiile pe care aceștia ar trebui să le adopte pentru a-și construi o identitate digitală robustă.

https://www.abogacia.es/wp-content/uploads/2017/05/GUIA-DE-CIBERSEGURIDAD-Y-REPUTACION-ONLINE-PARA-DESPACHOS-DE-ABOGADOS.pdf

 

 

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!