fbpx

Dedeman, obligată să platească daune morale de 50.000 lei unui client. Acesta ceruse 1 milion

Tribunalul București a obligat compania Dedemn să plătească daune morale de 50.000 de lei unui client căruia i-au căzut în cap două țevi în magazinul din Băneasa. Dosarul este acum în apel.

Potrivit G4Media.ro,  reclamantul solicitase 600.000 lei daune materiale și 400.000 lei daune morale. Cazul a ajuns la Curtea de Apel București, mai ales că și firma din Bacău a făcut apel.

În acțiune, reclamantul a relatat că, la data de 29 septembrie 2018, se afla în magazinul Dedeman Băneasa din București pentru a cumpăra materiale de construcție, moment în care ”La raionul cu țevi metalice, după ce a luat din raft ce avea nevoie, fără a acționa în vreun fel asupra celorlalte produse ramase la raft, i-au căzut în cap, în zona frontală și cea parietală, două țevi metalice cu dimensiune 60x40x2, lungi de 2 metri (rectangular), acestea fiind așezate la o înălțime considerabilă.”

Reclamantul a susținut în fața judecătorilor că ”primele trei săptămâni de la producerea accidentului au fost dificile în sensul în care nici nu s-a putut deplasa singur, având fotofobie și dureri severe de cap, acesta fiind și motivul pentru care a revenit la Camera de Gardă a Spitalului Elias. În toată această perioadă a avut nevoie de însoțitor, neputând să conducă, îngreunându-i astfel și situația soției sale. Totodată, ca urmare a accidentului a rămas și cu cicatrici în locurile în care s-au produs loviturile, însă cea din zona frontală este cea vizibilă.”

În plus, el a susținut că și-ar fi pierdut locul de muncă de la o firmă de asigurări, iar trauma suferită l-a obligat să meargă la psiholog pentru a se trata de sindrom de stres posttraumatic.

Dedeman a cerut respingerea acțiunii, dar a adăugat că, în cazul în care se va admite cererea de chemare în judecată, să fie diminuate daunele materiale doar la cheltuielile medicale pentru care poate fi stabilită legătură de cauzalitate cu evenimentul produs în magazin, iar cele morale să fie de maximum 1.000-1.500 euro.

Este cel de-al doilea caz din ultimii ani în care societatea Dedeman a fost chemată la bară pentru o asemenea situație. Printr-o sentință definitivă, din noiembrie 2018, firma cu sediul în Bacău a fost obligată la plata a 6.000 de euro daune morale către un bărbat din Iași, după ce o coală de tablă aflată în căruciorul unui alt client a căzut şi l-a tăiat la un picior.

De asemenea, un fost angajat din Cluj a dechis proces împotriva companiei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns