fbpx

Un fost angajat Dedeman aduce acuzații grave într-un litigu de muncă la Tribunalul Cluj

Un fost angajat Dedeman a adus acuzații grave conducerii magazinului din Turda într-un litigiu de muncă la Tribunalul Cluj.

Instanța Tribunalului Cluj a judecat litigiul dintre fostul angajat și Dedeman SRL în data de 10 mai. La respectivul termen, avocatul reclamantului a precizat că acestuia i-a fost scăzut salariul pentru abateri necomunicate și, în timp ce salariile celorlalți au fost majorate, lui i s-a spus ca i-a fost înghețat, fiind întrebat ce are de gând să facă cu procesul? ”A auzit pe la colturi ce ar fi savarsit el. A fost sanctionat fara sa existe o cercetare disciplinara a acestuia”, a spus avocatul.

De asemenea, reclamantul, prin avocat, susține că a fost forțat de director să semneze o hartie că a savarsit o abatere, moment î care a apelat 112, iar un un echipaj de poliție s-a deplasat la magazin. Avocata reclamantului a cerut instanței să se efectueze adresă la Poliția Turda pentru procesul-verbal din acea zi.

Au fost propuși ca martori lucrători comerciali care au fost de față la incident, în dat de  19 septembrie 2019, când directorul si patru angajati ar fi incercat sa-l forteze pe reclamant sa semenze acea hârtie. Este vorba de trei lucrători comerciali din aceeași tură cu reclamantul, care, potrivit susținerilor avocatului, cu greu au fost convinși să accepte să vină la proces.

Între timp, din cauza problemelor, reclamantul s-a imbolnavit si a fost internat in spital. De asemenea, a fost concediat.

Avocatul care reprezintă compania Dedeman în procesul de la Tribunalul Cluj a precizat că nu gasește utilitatea interogatoriului propus de reclamant pentru a demonstra majorarile, condiderând că e de ajuns proba cu înscrisuri.

Instanța a admis proba cu inscrisuri, dispunând adresă către angajator pentru a se comunica salariul reclamantului si retineril. De asemenea, se solicita de la parata a drepturilor salariale obtinute de ceilalalti angajati pe functie similară cu reclamantul, in aceeasi perioada, fara se da numele lor. Judecătorul a admis și introgatoriu cu parâta Dedeman SRL.

Următorul termen de judecată va fi în luna iunie.

Dedeman a mai avut un singur litigiu de muncă la Cluj, în 2012, pe care l-a câștigat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina