fbpx
Acasă » ȘTIRI » Conducătorul Poștei Române a primit amendă judiciară de la Tribunalul Cluj pentru întârzieri la livrarea actelor

Conducătorul Poștei Române a primit amendă judiciară de la Tribunalul Cluj pentru întârzieri la livrarea actelor

Conducătorul Poștei Române a fost sancționat cu amendă judiciară pentru că compania de stat a întârziat cu livrarea actelor emise de instanță. Directorul general interimar al Companiei Naționale Poșta Română S.A. este Mircea Tudosie.

Amenda a fost aplicată într-un proces civil dintre un clujean și Institutul de Mecanica Solidelor de la Tribunalul Cluj. În data de 8 august, cauza a fost amânată ”pentru lipsă de procedură cu reclamantul”. Mai exact, acesta nu a primit actele trimise de instanță prin poștă. Astfel că odată cu pronunțarea sentinței din data de 30 august, judecătorul a decis și aplicarea unei amenzi de 200 de lei pentru șeful Poștei Române.

Solutia pe scurt: ”Admite in parte cererea formulată de reclamantul T. L. în contradictoriu cu pârâtul Institutul de Mecanica Solidelor Acordă reclamantului, in condiţiile art. 906 Cod procedură civilă, penalităţi de 100 lei calculate pe zi de intârziere, până la data executării obligaţiei stabilite prin sentinţa civilă nr. 887/2018 pronunţată de Tribunalul Cluj in dosarul civil nr. 332/117/2018. Respinge capătul de cerere formulat de reclamantul T. L. in contradictoriu cu pârâtul Institutul de Mecanica Solidelor, având ca obiect aplicarea unei amenzi in cuantum, reprezentând 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intârziere, conducătorului instituţiei pârâte. Obligă pârâtul  să plătească reclamantului cheltuieli de judecată in cuantum de 0,60 lei. Executorie. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare .Recursul se depune la Tribunalul Cluj.

Aplică amenda judiciară in cuantum de 200 lei conducătorului C.N. Poşta Română SA, in temeiul prevederilor art. 187 alin (1) lit h) Cod procedură civilă. Cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicarea prezentei hotărâri, in ce priveşte dispoziţia privind aplicarea amenzii judiciare. Pronunţată in şedinţă publică, astăzi, 30 august 2018. ”

Alineatul 1 de la articolul 187 din CPC nu are litera h, dar alineatul 2 are și prevede: ”cauzarea amânării judecării sau executării silite de către cel însărcinat cu îndeplinirea actelor de procedură”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina