fbpx

Avocatul Țuca despre cazul Robert Roșu: „Rechizitoriul procuratorii este o însăilare de speculații”

Invitat la emisiunea lui Marius Tucă de la Aleph News din 25 ianuarie, avocatul Florentin Țuca a făcut o cronologie completă a dosarului în care a fost condamnat Robert Roșu și a dat câteva declarații-bombă.

„Dacă cineva mi-ar fi spus acum ceva ani că, în 2020, în 17 decembrie, camaradul meu ar fi fost condamnat pentru faptul de a-și fi exercitat profesia, mi s-ar fi părut, într-adevăr, o glumă proastă. Din păcate, am trăit acest moment și l-am trăit cu mare tristețe.”, a spus avocatul Țuca.

„Este cel mai neimaginat abuz care a fost comis în cadrul anchetei penale în respectivul dosar: să inviți judecători, la ani buni distanță de la rămânerea irevocabilă a propriilor hotărâri, să se dezică de respectivele hotărâri este de neimaginat.”

„Cazul Robert Roșu este despre Robert Roșu, dar nu este numai despre Robert Roșu. El este un caz care pune în discuție mult mai mult decât soarta unui avocat sau unui om. (…) Acel abuz, interogarea a doi judecători care s-au dezis de propriile hotărâri judecătorești definitive, ar trebui să ridice semne de întrebare și să provoace dezbateri despre justiție în general, despre soliditatea sistemului însuși, despre încrederea cetățeanului în actul de justiție, despre încrederea magistraților în independența lor și în prestigiul statutului lor”.

„Rechizitoriul procuratorii este o însăilare de speculații și de presupuneri fără probe. Niciuna dintre acuzațiile care au fost aduse lui Robert nu conține detalii precise despre faptă: când, unde, cum a fost săvârșită, adică despre elementul material (cum zicem noi în jargonul juridic) al infracțiunii ori despre elementul subiectiv (intenție, respectiv culpă).”

„Acest caz este picătura care a umplut paharul, care a făcut ca juriștii să-și dea seama că este prea mult”

„Protestul confraților avocați a fost cât se poate de justificat și eu le mulțumesc tuturor confraților mei care s-au solidarizat cu această cauză, care este cauza unui om trimis la închisoare pe nedrept în opinia mea și a noastră dar, mai mult decât atât, este cauza avocaturii române și a unei justiții solide.”, a spus Florentin Țuca în interviul de la Aleph News.

Comments

comentarii

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision. Roxen spune că această piesă este una extrem de personală, dar se bucură că juriul a ales această piesă, pentru că are energia necesară.... Citește mai mult
Horoscop 5 martie 2021. Află ce zodie poate primi noi oferte de colaborare și cine trebuie să aibă mai multă grijă de sănătate.... Citește mai mult
Emil Boc este dezamăgit deoarece noul prefect de Cluj face parte din UDMR și nu PNL. Primarul este interesat ca noul prefect să respecte toate simbolurile naționale și spune că nu va accepta nici „cel mai mic derapaj”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns