fbpx

Avocat din Baroul Neamț: ”Ce câștigăm cu un protest și cu o hârtiuță adresata instanțelor? Cât de jos trebuie să ajungem ca să reacționam corect?”

Anca David, avocat din Baroul Neamț, a scris o postare despre ce ar trebui să facă UNBR, mai mult decât un protest și un manifest/apel către instanțe, cum se întâmplă azi, după cazul Roșu.

”Ce facem? Ce câștigăm cu un protest și cu o hârtiuța adresata instantelor ca luam act cu îngrijorare de atacul virulent la profesia noastră?

Tu UNBR, forul superior al unui corp profesional liber, garantul drepturilor cetățenilor, trimiți o hartiuta și trimiți câțiva avocati cu roba și hârtii pe strada?

Ca sa ce? Care este finalitatea? Am făcut proteste ca am vrut bani la oficii, am protestat când l au încarcerat pe colegul nostru . Asa și ce am rezolvat?

Tu, for superior al unei categorii profesionale puternice într un stat de drept nu protestezi aiurea. Tu faci demersuri la Parlament sa modifice legea asta care ne oferă protecție zero pe opinii juridice, la Ministerul Justitiei sa reclami atacul la profesie și sa le explici ca ne ducem de râpă dacă fac și magistrații pușcărie pe opinii juridice.

Te iei și te duci la Președinte și ii explici omului de ce e greșită fundamental juridic hotărârea aia , argumentat, ii povestești omului ce este avocatul și cum este el indispensabil și ceri grațierea colegilor condamnați aiurea.

Te duci, ca ești șeful avocaților, oameni puternici . Și îți iei o echipa buna de penalisti și faci demersurile astea și explici tuturor de ce e greșit și cât de periculos este un asemenea precedent. Și te duci și afara și arăți lumii ce se întâmplă într un stat de drept .

Și te duci la presa și restabilești părerea publica despre corpul asta profesional ( am văzut zeci de replici de felul asa le trebuie ca s toto niște hoti)

.Și le explici de ce avocații nu pot deveni pitici de gradina și obiecte de mobilier și de ce judecătorul nu poate fi întrebat dacă hotărârea lui de acum 10 ani e legala sau nu și de ce nu pot fi tras la răspundere ca am pus în executare o hotărâre definitiva.

Oamenii aia trebuie sa înțeleagă ca avocații sunt în pericol și ca magistrații sunt în același pericol și ca se duce de râpă tot sistemul dacă nu rezolvam rapid situatia. Și cerem demiterea completului negru. Și strângi de la avocații care au pledat la aia marturii.

Și strângi hotărâri argumentate prost. Și le faci plângeri penale și ii scoți din sistem. Ca poți .Dacă vrei și dacă lupți. Și îți scoți oamenii condamnați degeaba și ii protejezi pe aia care îs încă liberi. Ca tu UNBR de aceea exiști. Sa ii aperi, pe ei și sistemul din care fac parte, chiar dacă unora nu le convine.

Sa nu îți lași oamenii sa devina neglijabili. Deja sunt. Deja suntem in cădere libera. Cat de jos trebuie sa ajungem ca să reacționam corect?”, a scris avocata pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns