clujust.ro

Armaghedon Drept UniBuc – Absolvent: Problemele de la facultatea de drept, în afara celor menționate deja

Armaghedon la Facultatea de Drept a Universității București. Studenți din toții anii și absolvenți ne scriu pe mail despre diverse probleme pe care vor să le scoată la iveală.

”Ma alatur demersului inaintat de un coleg din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, dorind nu numai sa confirm cele spuse de acesta, dar sa aduc la lumina un numar de alte abuzuri infaptuite fie de decanul facultatii, fie de ceilalti profesori.

Inainte de a mentiona in mod punctual abuzurile intalnite de mine, doresc sa precizez ca am absolvit aceasta facultate in anul 2020, prinzand astfel (din fericire), un singur an alaturi de noul decan.

Problemele de la facultatea de drept, in afara celor mentionate deja in articolul publicat pe site:

1. Cresterea acerba a gradului de dificultate la examenul de licenta comparativ cu anii anteriori

In sesiunea de licenta din iulie 2020, a avut loc o premiera absoluta in cadrul facultatii, intrucat gradul de dificultate a subiectelor a fost crescut exponential. Nu doar ca am primit grile COPIATE de la examenele de admitere in profesiile juridice (IMM/INNPA) (desi acum scurt timp, decanul a anulat un examen de anul I pe fondul refolosirii vechilor grile de catre o doamna profesor), dar multe dintre grilele concepute intr-adevar de profesorii facultatii au fost fie gresite, fie neincluse in bibliografia necesara pentru examen. Acest fapt a condus la o promovabilitate mult scazuta comparativ cu anii anteriori, unde luau sub 60 de puncte mai putin de 50 de studenti per sesiune. Initial, rezultatele au prezentat 475 studenti promovati si 178 studenti nepromovati. Dupa rezolvarea contestatiilor de catre comisie, au promovat 519 studenti, picand 134.

In timpul examenului, au fost anulate 5 grile, iar comisia de contestatii a schimbat raspunsurile la inca 4 intrebari, la una dintre acestea incalcandu-se vehement regulamentul facultatii intrucat nu s-a punctat in continuare si varianta initiala, lucru rezolvat intr-un final in urma unei pozitii luate de catre Asociatia Studentilor in Drept. https://drept.unibuc.ro/dyn_doc/anunturi/Rezultate%20contestatii%20licenta%20iulie%202020.pdf

In sesiunea din februarie 2021, acest trend a continuat. De aceasta data, au promovat numai 42 de studenti din 107 candidati.

Astfel, cum este posibil sa pretindem un oarecare prestigiu si profesionalism pentru aceasta facultate, in conditiile in care PROFESORII nostri gresesc grilele? Mai mult decat atat, colectivul de studenti acum absolventi am sustinut ca multe alte grile din sesiunea iulie 2020 au fost rezolvate eronat de catre comisie. Contestatia colectiva a fost motivata din punct de vedere juridic, folosind chiar citate din cartile profesorilor nostri. Cu toate ca ni s-a promis o tabelul care fundamentează deciziile de respingere a contestațiilor colective, acesta nu a fost trimis niciodata. Acest tabel exista, fiind precizata existenta sa intr-un mesaj publicat pe pagina facultatii, ulterior sters intrucat studentii au inceput sa faca presiuni.

2. Intrebari neclare si interpretabile + raspunsuri eronate in barem la Dreptul Comertului International si Dreptul Privat International

Da, chiar la materia predata de catre dl. prof. univ. Buglea, Presedintele Senatului UNIBUC. La fiecare sesiune de examen cu acesta, studentii erau nevoiti sa faca zeci de contestatii pentru a obtine nota de trecere, din cauza grilelor interpretabile, gresite si confuze.

3. Materii unde pica peste 50% din studenti

La un asemenea grad de nepromovare, cred ca este clar ca nu studentii sunt problema, ci profesorii. Cateva exemple: terorare la drept roman si ISDR an de an, picand peste 60% dintre studenti, multi ajungand la ultima sansa; teroare an de an la DCI si DIP, picand in timpul sesiunii online peste 80% dintre studenti la prima sesiune; teroare la Drept Procesual Civil (dl. Briciu), examen care desi corect, s-a soldat cu sute de studenti nepromovati.

Realmente, in timpul semestrului 2 al anului IV, am fost atentionati in permanenta ca subiectele au fost create in asa fel incat sa ne fie imposibil sa copiem. Sigur ca da, au fost atat de grele incat abia ca exista timp sa citesti intrebarea, daramite sa mai si copiezi, lucru omniprezent in cadrul materiilor Dreptul Comertului International, Dreptul Privat International, Drept Procesual Civil, Dreptul Proprietatii Intelectuale (dl. Decan).

4. Profesori care intarzie publicarea notelor

O problema mai ales intalnita in cazul examenelor online din sesiunea de vara a anului 2020, unde aflam rezultatele examenelor cu 2-3 zile inainte de sustinerea restantei. In ce masura ne putem pregati pentru acestea daca nu se respecta niciun termen? Dl. condamnat penal Jean Andrei, profesor de ISDR si Drept Roman, este bine cunoscut pentru aceasta practica (pe langa folosirea nefondata si nelegala a sistemului de bruiaj semnale la examenele fizice). In anul meu, am primit nota pt restanta sustinuta in septembrie la acest profesor pe 3 octombrie, dupa inceperea noului an universiat.

5. Comunicare, studenti hartuiti de facultate pe Facebook, lichelele incapabile sa obtina un loc la buget

Sunteti probabil familiarizati cu scandalul legat de dublarea taxelor. Va invit sa cititi aceasta postare de pe Facebook-ul facultatii noastre:

https://www.facebook.com/drept.unibuc/posts/2814240141994115

Patru ani am fost hartuiti inexplicabil de catre conducerea si profesorii acestei facultati. Va trimit acest mesaj voua, intrucat apreciez mult ca ati decis sa publicati mesajul colegului nostru mai mic. Tot ce a spus acesta este adevarat, insa decanul nostru continua sa se ascunda sub pretextul prestigiului si al rigorilor academice.”

Cu stima,

Un absolvent

Comments

comentarii

Un bărbat care a fost reținut de polițiști pentru că a violat o minoră în Cășeiu, județul Cluj, a dispărut înainte să fie emis mandatul de arestare. Acum Poliția îl caută, dar acesta nu este de găsit.... Citește mai mult
Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!