fbpx
Platforma în litigiu

Tribunalul Cluj a dispus radierea dreptului Aviatrans asupra platformei pentru avioane

După 15 ani în care un afacerist și-a bătut joc de Consiliul Județean, instituția a reușit să obțină la Tribunal radierea dreptului acestuia de proprietate asupra unei platforme de parcare avioane. Funcționarii din CJ Cluj s-au trezit doar după intervenția Aeroportului Internațional Cluj.

Soluția pe scurt

”Admite actiunea formulata de reclamantul Unitatea Administrativ Teritoriala-Judetul Cluj impotriva pârâtilor Oros Liviu, SC AVIATRANS SRL, SC UTI GRUP SA Societatea Civila Profesionala de Executori Judecatoresti Asociati Adam si Oszoczki. Admite cererea de interventie accesorie formulata de Aeroportul International Avram Iancu RA.

Dispune rectificarea CF 265841 Cluj-Napoca, provenita din conversia pe hârtie a CF 2892 Someseni cu nr. top. 742/3 cu privire la unele imobile inscrise sub A 1.4, respectiv cale rulare avioane, platforma parcare avioane, in suprafata construita de 7878,17 m.p., in sensul radierii dreptului de proprietate al pârâtei SC AVIATRANS SRL asupra acestor imobile si înscrierea dreptului de proprietate publica a Judetului Cluj si de administrare a Consiliului Judetean Cluj asupra imobilelor precizate mai sus.

Constata nulitatea partiala a contractului de ipoteca încheiat intre SC AVIATRANS SRL in calitate de girant si Oros Liviu in calitate de creditor ipotecar, autentificat de BNP Nina Racolta prin incheierea de autentificare nr. 1370/07.04.2006 cu privire la constructiile aduse in garantie, in sensul excluderii caii de rulare avioane sui a platformei de parcare avioane in suprafata construita de 7978,17 m.p., imobile identificate in contract ca fiind înscrise in CF 2892 Someseni, nr. serial 1, nr. top. 742/3 . Dispune radierea interdictiei de instrainare si grevare inscrisa in baza contractului de ipoteca nr. 1370/07.04.2006 in CF nr. 265841 Cluj-Napoca sub B3, cu privire la imobilele mentionate in dispozitia anterioara, radierea dreptului de ipoteca inscris in baza contractului de ipoteca nr. 1370/07.04.2006 emis de BNP Racolta Nina, in Cf nr. 265841 Cluj-Napoca sub C1, cu privire la imobilele precizate mai sus, radierea sechestrului asigurator inscris in Cf 265841 Cluj –Napoca sub C3 cu privire la acelasi imobile precizate.

Obliga pe pârâta Aviatrans SRL sa plateasca reclamantului suma de 6775 lei cheltuieli de judecata iar intervenientului Aeroportul International Avram Iancu RA suma de 3720 lei cu acelasi titlu. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Cluj. Pronuntata în sedinta publica din 10 martie 2016.”

Povestea platformei pierdute o puteți citi AICI.

În aprilie 2015, conducerea Aeroportului atrăgea atenția asupra problemei. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina