fbpx
Răzvan Zăvăleanu, Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan

Război total la CFR Cluj între administratorul judiciar și tandemul Paszkany-Mureșan

Colaborarea bună începută în 2015 între administratorul judiciar CFR, RTZ&Partners reprezentată de Răzvan Zăvăleanu, și conducerea clubului s-a transformat treptat într-un război. Asta după ce Zăvăleanu a aflat, cu ocazia anchetei DIICOT, de contractele de consultanță încheiate acum câțiva ani între CFR și două offshore-uri din Cipru și a cerut anularea plăților, ceea ce nu le convine lui Paszkany și Mureșan.

În iunie 2016, administratorul judiciar a cerut în instanță anularea plăților de 4 milioane de euro pentru a recupera suma în contul clubului. Acțiunea nu este pe placul patronului din umbră, Arpad Paszkany, și a administratorului special, Iuliu Mureșan, acuzați de DIICOT de delapidare cu consecințe deosebit de grave tocmai pentru acele plăți. Practic dacă judecătorul sindic anulează plățile în dosarul de insolvență, jumătate din munca procurorilor e rezolvată, iar dosarul penal ia o turnură și mai nefavorabilă inculpaților.

În mai 2016 se bucurau împreună de cupă, acum sunt în conflict

Astfel că au început ”faulturile” în dosarul de insolvență și în activitatea administratorului judiciar. Precizăm că dosarul insolvenței FC CFR 1907 Cluj SA, cu numărul 134/1285/2015 a ajuns să aibă 75 de dosare-anexă, numerotte de la a1 la a75.

În dosarele a72 și a73, RTZ a cerut anulare plăților în contradictoriu cu CFR și firmele offshore din Cipru, Sorell Enterprises și Vianova Holdings.

In dosarul 134/1285/2015/a74, judecătorul sindic a hotărât în 20 ianuarie: ”Admite contestatia formulata de contestatoarea Evesham Holdings LTD, împotriva deciziilor din 28.10.2016 ale comitetului creditorilor debitoarei F. C. CFR 1907 Cluj S.A. având administratorul judiciar pe RTZ & PARTNERS SPRL. Anuleaza deciziile din 28.10.2016 ale comitetului creditorilor debitoarei F. C. CFR 1907 Cluj S.A.Ia act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata de catre contestatoare. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, cu depunerea apelului la Tribunalul Specializat Cluj.”

Hotărârea din octombrie 2016 privea ”aprobarea încheierii a 2 contracte de asistenţă juridică cu Dl. Avocat Florin Bulieris, membru al Baroului Cluj, contracte ca vor avea ca obiect dosarul nr. 134/1285/2015/a72 (acţiune în anulare formulată de administratorul judiciar), respectiv dosarul nr. 134/1285/2015/a73 (acţiune în anulare formulată de administratorul judiciar), aflate pe rolul Tribunalului Specializat Cluj, contra unui onorariu de maxim 18.000 euro plus TVA pentru ambele dosare (maxim 9.000 euro plus TVA per dosar), ce se va suporta din averea debitoarei FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA.”

În traducere, alt offshore care este în tabelul creditorilor cu o sumă frumușică și care, spun sursele noastre, i-ar aparține lui Paszkany a obținut anularea contractului încheiat de CFR cu un avocat pentru a recupera banii clubului.

Numai că a urmat mutarea lui Zăvăleanu: Până la termenul din 27 ianuarie din dosarele 134/1285/2015/a72 și /a73, în care administratorul judiciar a cerut anularea plăților către Sorell și Vianova, RTZ l-a angajat direct pe avocatul Florin Bulieris.

La proces s-au prezentat avocații Florin Bulieris pentru administratorul judiciar, Mihai Bejenaru pentru administratorul special al CFR și Milena Nistorescu pentru cele două offshore-uri. Un indiciu că și acestea duc la Paszkany este faptul că fosta societate de avocatură Nistorescu, Șomlea și Asociații reprezenta firmele milionarului în unele procese.

Tabăra Mureșan-Paszkany a reușit să mai tragă de timp, dosarele privind plățile fiind amânate pe 3 martie din cauză că avocatul Bejenaru a depus cu doar o zi înainte documente la dosar, unele fără traduceri în română. Acesta a precizat că le-a primit de la Mureșan, care era cu echipa în Cipru, abia în 24 ianuarie, zi nelucrătoare, și a durat o zi să le analizeze, după care le-a depus.

Iuliu Mureșan se laudă pe la televizor că CFR va ieși în curând din insolvență, însă Răzvan Zăvăleanu este hotărât să recupereze toți banii pentru a plăti creditorii, astfel că povestea este departe de a se fi încheiat.

 

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns