fbpx

Proiecte noi din fonduri europene la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat 2 Contracte de Finanțare pentru realizarea proiectelor Conformare sistem balizaj și de iluminare cu specificațiile de certificare din Regulamentul 139/2014 și Autospecială electrică de degivrare/antigivrare aeronave.

Obiectivul proiectului ”Conformare sistem balizaj și de iluminare cu specificațiile de certificare din Regulamentul 139/2014” constă în modernizarea sistemelor luminoase de balizaj ale suprafeței de mișcare, prin înlocuirea și instalarea suplimentară de noi echipamente de iluminat și ghidare aeronave.

Noul sistem va contribui la creșterea nivelului de siguranță în activitățile operaționale desfășurate pe suprafața de mișcare, pentru operatorii aerieni și pentru pasagerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, în acord cu reglementările europene și naționale din domeniul aviației civile.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 18.296.445,59 lei din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 6.534.545,49 lei.

Obiectivul proiectului ”Autospecială electrică de degivrare/antigivrare aeronave” constă în achiziționarea a 2 autospeciale electrice de degivrare/antigivrare, necesare operațiunilor de îndepărtare a stratului de zăpadă și gheață de pe aeronave.

Noile echipamente electrice vor asigura reducerea timpilor de efectuare a activităților de degivrare/antigivrare ale aeronavelor pe durata sezonului de iarnă și vor determina creșterea gradului de siguranță a operațiunilor de zbor. Autospecialele electrice de degivrare/antigivrare aeronave vor contrbui la reducerea emisiilor de carbon, în acord cu standardele europene și mondiale referitoare la protejarea mediului înconjurător.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 14.316.145,00 lei din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 5.115.200,13 lei.

Proiectele sunt cofinanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infractructură Mare 2014-2020.

Comments

comentarii

Mecanismul de redresare și reziliență european nu va fi prelungit după anul 2026. România a încasat până în prezent puțin peste 30% din fondurile europene și riscă să piardă miliarde de euro.... Citește mai mult
Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.... Citește mai mult

Lasă un răspuns