fbpx

Procurorul premiat de PSD-istul Zetea și dat afară de Kovesi, adus înapoi la DNA de Bologa

Fostul șef DNA Baia Mare, procurorul Ioan Ulici, premiat în primăvara lui 2018 de CJ Maramureș, condus de PSD-istul Gabriel Zetea, și expulzat apoi din DNA de Laura Codruța Kovesi, a fost adus înapoi în structură de Crin Bologa, dar de această dată la DNA Piteși. Amintim că din perioada la DNA Baia Mare, Ulici are la activ două clasări desființate de judecători într-un dosar cu o suprafață mare de pădure rasă.

După ce a părăsit forțat DNA Baia Mare, procurorul Ioan Ulici s-a transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, de unde, la începutul lunii august, a fost delegat la DNA Pitești. Delegarea s-a făcut de către Secția pentru procurori din CSM, la cererea procurorului șef DNA Crin Bologa. În cerere se face referire la ”vasta experiență” în cadrul DNA a lui Ioan Ulici, însă acesta nu s-a remarcat cu nimic.

”În motivarea solicitării se arată că la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești există 4 posturi vacante de procuror, în condițiile în care se înregistrează un volum mare de activitate. Se precizează că domnul procuror Ulici Ioan posedă o vastă experiență profesională, de-a lungul carierei funcționând o perioadă de peste 7 ani în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. (…)

Din datele existente la nivelul direcției de specialitate, rezultă că domnul procuror Ulici Ioan are o vechime de peste 10 ani în funcția de procuror, condiție necesară pentru a funcționa în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Din situația posturilor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, unitatea de parchet la care funcționează domnul procuror Ulici Ioan, reiese faptul că dintre cele 13 posturi de procuror prevăzute în schema de personal (4 posturi de conducere și 9 posturi de execuție), sunt ocupate 3 psoturi de conducere și toate cele 9 posturi de execuție, iar 1 procuror funcție de execuție funcționează peste schemă. Totodată, 1 post este ocupat în condițiile art. 134/1 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară (..)

Se constată că magistatul în cauză și-a exprimat acordul în ceea ce privește delegarea în cadrul unității specializate de parchet, iar conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în urma consultării conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, a comunicat un punct de vedere favorabil, astfel încât, ținând cont și de numărul mare de posturi vacante existent la Serviciul teritorial Pitești din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va dispune delegearea în funcția de procuror la DNA Serviciul Teritorial Pitești a domnului Ulici Ioan, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramurșe, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1.08.2020”, se arată în hotărârea secției pentru procurori din CSM.

În caz că există și în zona Argeș o mafie a lemnului, cu gulere albe implicate, aceasta poate să stea liniștită. În Maramureș, procurorul Ulici a clasat de două ori un dosar, iar judecătorii au întors dosarele la parchet, indicându-i cum să muncească.

Motivarea epică prin care un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul Maramureș i-a desființat clasarea lui Ulici și numai că nu l-a rugat frumos să ancheteze pe bune mafia lemnului poate fi citită AICI

Despre a doua clasare desființată AICI

Înainte de clasări, în 2012, același procuror a declinat un dosar cu păduri dispărute, în care specialiștii silvici vorbeau de prejudiciu de milioane de euro, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, locul unde dosarele ce acest gen merg să moară.

Extrase din Ordonanța de declinare:

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina