fbpx

CSM a avizat proiectul de lege privind admiterea la INM și absolvirea, stagiul și examenul de capacitate

Plenul CSM a avizat favorabil, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind unele măsuri temporare referitoare la admiterea la INM și absolvirea, stagiul și examenul de capacitate al magistraților.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul de Lege privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, precum şi la concursul de admitere în magistratură, cu observaţiile formulate în cadrul Comisiei nr. 1 comună/19.08.2020.(13 voturi Da, 2 voturi Nule)”, se arată pe ordinea de zi soluționată a plenului.

Legea prin care se modifică și se completează mai mult acte normative in domeniul justiției, între care OUG nr. 7/2019 privind unele masuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii, formarea profesionala inițială a judecatorilor si procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Nafional al Magistraturii, stagiul și examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari se află la comisii în Senat, care e camera decizională. În forma adoptată de Camera Deputaților se prevede:

”In anii 2019 și 2020, admiterea la Institutul National al Magistraturii se realizeaza potrivit prevederilor prezentei ordonanțe de urgenta.

Formarea profesionala inițiala și examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii pentru auditorii de justitie admi§i la Institutul National al Magistraturii in anii 2019 și 2020, precum și stagiul și examenul de capacitate ale acestora se organizeaza §i desfa§oara potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta.

Durata stagiului judecatorilor și procurorilor admiși pana in anul 2020 la Institutul National al Magistraturii este de 1 an și se desfașoara potrivit prezentei ordonante de urgenta.”

Ordonața de Urgență nr.7/2019 poate fi consultată AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina