fbpx

Primul zbor Cluj-Istanbul. ”Dacă am anula zborul, ne-am lăsa înfrânți de terorism”

Primul zbor Cluj-Istanbul a fost inaugurat, astăzi, de pe Aeroportul International ”Avram Iancu” Cluj, după aproape 8 ani de discuții despre această destinație. Directorul pe Europa de Est al companiei care operează zborul a spus la Cluj că a decis lansarea rutei în ciuda contextului actual: ”Dacă am anula zborul, ne-am lăsa înfrânți de terorism”

avion atlasglobal (4)

Compania turceasca Atlasglobal va opera zborurile Cluj-Istanbul cu aeronave Airbus 320. Deocamdată sunt programate doua zboruri pe saptamana, însă oficialii companiei spn că din septembrie se va zbura zilnic.

avion atlasglobal (3)

“Este cu adevărat un moment istoric. De 7-8 ani se lucrează pentru aceasta cooperare”, a spus directorul Aeroportului International Avram Iancu, David Ciceo. Acesta a precizat că luna trecută a fost un record de trafic pe Aeroportul clujean, respectiv 49.000 de pasageri, cât în tot anul 1997.

lansare atlasglobal (2)

La conferința de lansare a zborului a participat și Vasile Vita, consul onorific al Turciei la Cluj. “Un zbor direct si regulat ne va ajuta sa avem aceasta legatura directa intr-un confort extraordinar. Aceasta legătura va dezvolta bilateral relația dintre Turcia si România.”, a spus acesta.

Orhan Sancar, director pentru Europa de Est al Atlasglobal, a precizat că atacul terorist din Aeroportul Ataturk din Istanbul a avut loc chiar în ziua când el a venit la Cluj să anunțe cursa.

”În acea zi am zburat cu trei ore înainte de atac. Am venit aici și am văzut interesul agențiilor de turism și al oamenilor. Și noi plănuisem să amânăm zborul, dar am văzut entuziasmul agențiilor și potențialul. Am zis chiar dacă pierdem bani, nu vom anula zborul și vom continua. Dacă am anula zborul, ne-am lăsa înfrânți de terorism. În ciuda terorismului trebuie toți să călătorim, să zburăm. De asemenea, trebuie să fim în siguranță. Dar dacă rămânem în case, însemnă că acceptăm amenințările și frica de terorism. De aceea am decis să nu ne oprim și chiar dacă pierdem bani, trebuie să începem. De prea mulți ani se vorbește aici de acest zbor.

Acum dăm un examen important împotriva regimului dictatorial, iar 95 la sută din populație nu este de acord cu acțiunile militare. În 2-3 ore toți am fost în stradă și s-a declarat stare de urgență, dar doar pentru structurile statului, neafectând transportul aerian și oamenii.

Istanbul este o metropolă greu de controlat și este sigură în măsura în care sunt și celelalte mari orașe europene. Dar cred că grupurile teroriste au văzut că poporul turc, că toate partidele sunt unite împotriva terorismului și asta va opri atacurile. Înainte am avut doar câteva în partea de est. Oricum, terorismul nu este o problemă a Turciei, ci una globală și toți trebuie să ne luptăm cu ea. Eu și familia mea am sărbătorit victoria împotriva acțiunii militare dictatoriale. Sper să continue pacea în țara noastră. ” a declarat Orhan Sancar, director pentru Europa de Est al Atlasglobal.

lansare atlasglobal (1)

Zborurile spre Istanbul le găsiți pe site-ul Aeroportului Cluj.

Și compania Turkish Airlines a anunțat zbor către Istanbul, dar a amânat inaugurarea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns