Acasă » PROCESE » Prima sentință de ”înghețare” a cursului CHF-RON din Cluj a fost menținută de Curtea de Apel
(sursa foto forbes.com)

Prima sentință de ”înghețare” a cursului CHF-RON din Cluj a fost menținută de Curtea de Apel

Prima sentință de ”înghețare” a cursului CHF-RON din Cluj, pronunțată de Tribunalul Specializat în octombrie 2015, a fost menținută de Curtea de Apel Cluj prin decizia pronunțată în 30 ianuarie.

Procesul a fost suspendat după ce a ajuns la Curtea de Apel până la soluționarea cauzei Andriciuc și alții de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Soluția Curții pe scurt: ”Respinge apelul declarat de Credit Europe Ipotecar IFN SA si Credit Europe Bank Romania SA împotriva sentintei civile nr. 2876 din 27.10.2015, pronuntata în dosarul nr. 121/1285/2015 al Tribunalului Specializat Cluj, pe care o pastreaza în întregime.

Respinge cererea de obligare a apelantelor la plata cheltuielilor de judecata (servicii traducere).

Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.”

Prin sentința menținută s-a dispus ”stabilizarea cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea platilor în temeiul contractului de credit mai sus mentionat, la cursul valabil la momentul semnarii contractului de credit, respectiv 2,0466 LEI/1 CHF, curs aplicabil de la data semnarii contractului, pe toata perioada de derulare a acestuia.”

Reclamanții în acest dosar sunt doi soți avocați, Marius Liviu și Romana Harosa, care s-au reprezentat singuri. Marius Harosa este și conferențiar universitar și consilier în Consiliul Baroului Cluj.

Banca și IFN-ul, care au pierdut două faze ale procesului, sunt reprezentate de celebra casă de avocatură din București Țucă, Zbârcea & Asociații.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina