Paszkany și Mureșan au scăpat de grija anulării plăților către cele două offshore-uri din dosarul DIICOT

Odată cu închiderea dosarului de insolvență al clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan au scăpat de o grijă ce nu le dădea pace, anume acțiunile administratorului judiciar RTZ de anulare a plăților de milioane către offshore-urile Vianova și Sorrell, ce apar și în dosarul DIICOT în care cei doi sunt urmăriți penal. Dacă instanța comercială ar fi anulat plățile și ar fi dispus recuperarea banilor, ar fi confirmat practic ilegalitatea contractelor cu acele firme offshore, investigate de procurori.

Ca urmare a deciziei Curții de Apel Cluj din 30 mai, judecătorul sindic de la Tribunalul Specializat Cluj a pronunțat în 27 iunie soluția: ”Ia act de închiderea procedurii de reorganizare a debitoarei FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA, dispusa prin Decizia nr. 332/2017, pronuntata de Curtea de Apel Cluj, în dosarul nr. 134/1285/2015/a80. Dispune scoaterea dosarului de pe rolul instantei si trimiterea acestuia în arhiva.”

În aceeași zi, judecătorul sindic s-a pronunțat în cele două dosare-anexă, în care, în vremuri de război, Răzvan Zăvăleanu (RTZ) a cerut anularea plăților de 4 milioane de euro efectuate de CFR 1907 Cluj către offshore-urile Vianova Holding și Sorrell Enterprises Limited pe când echipa juca în Champions League. Odată cu închiderea procedurii de insolvență, dosarele-anexă nu mai există nici ele, iar SC FC CFR 1907 Cluj SA nu mai are administrator judiciar, care între timp a încasat onorariul de succes. 

”Respinge, ca ramasa fara obiect, actiunea formulata de reclamantul „RTZ & Partners” SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA, în contradictoriu cu pârâtii FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA, prin administrator special Muresan Iuliu Paul, si Vianova Holding Limited.

Respinge, ca ramasa fara obiect, actiunea formulata de reclamantul „RTZ & Partners” SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA, în contradictoriu cu pârâtii FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA, prin administrator special Muresan Ioan Paul si Sorrell Enterprises Limited.”, au fost soluțiile pronunțate de judecător.

Dosarul de la DIICOT Cluj este tot în lucru.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns