fbpx
Onuc

Onuc, inculpat specializat în fentat sistemul: ”Ești cam fraier!”

”Ești cam fraier!”, asta ne zice Traian Onuc, inculpat pentru o țeapă imobiliară de proporții, în timp ce pleacă țanțoș de la proces, bucuros că a mai obținut o amânare. Am pierdut șirul a câta, într-un dosar înregistrat la instanță acum mai bine de 3 ani și în care nu a început judecata pe fond! ”Ești cam fraier” probabil că se gândea și când încasa banii de la păgubiți, cei care acum sunt părți civile în proces, în număr de 130.

Ancheta în acest caz a început furtunos, în mai 2016, cu prima arestare preventivă într-un asemenea caz de țeapă imobiliară. Între timp, presa și-a luat ochii de la caz, iar păgubiții așteaptă să li se facă dreptate și sunt disperați de amânările din proces.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca în februarie 2017. Procesul a bătut orice record privind durata camerei preliminare. În aprilie 2019 trebuia să aibă loc primul termen de fond la Judecătoria Cluj-Napoca, dar au urmat amânări pentru diverse motive. La un moment dat, Onuc a renunțat la avocatul ales, care între timp a ajuns judecător, după care a refuzat avocatul desemnat din oficiu dintr-un motiv găsit de el.

În august, instanța Judecătoriei Cluj-Napoca și-a declinat competența, după 2 ani și jumătate,  pe motiv că a schimbat încadrarea în înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Deci ani grei de pușcărie. Teoretic.

Dosarul s-a plimbat și pe la Curtea de Apel cu conflict de competență și a fost înregistrat la Tribunal în 20 decembrie 2019.

În februarie 2020, s-a dat amânare ”fata de lipsa de procedura cu partile civile B Gh, G E, M GH, P V si T C si fata de lipsa unui avocat pentru inculpatul O C, asistenta juridica fiind obligatorie”

În martie, cauza a fost suspendata de drept in baza Decretului nr.195/16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta in Romania.

Ieri, 24 iunie,  trebuia să înceapă procesul la Tribunalul Cluj, dar Onuc a refuzat avocatul desemnat din oficiu, pe motiv de conflict de interese. Mai exact, avocata din oficiu, Anca Todea, este colegă de birou cu avocata care reprezintă pe un bărbat, parte civilă în acest proces, într-un alt dosar penal, în care respectivul este inculpat.

Toți avocații părților civile s-au opus amânării și au cerut să se dea citire actului de acuzare. O parte din păgubiții prezenți la proces mocneau de frustrare.

Avocata Anca Todea a declarat pentru Clujust: ”Înțeleg nemulțumiea colegilor, dar am considerat că așa este corect, să anunț situația”. Instanța a amânat cauza pe 30 iulie, pentru ca avocata să depună dovezi în susținerea celor prezentate. Rămâne de văzut dacă instanța va dispune înlocuirea avocatului din oficiu sau nu.

Traian Onuc, care, printre tertipuri, în 2016 și-a schimbat și numele din Floarea Ianson, probabil pentru a nu-l mai găsi unii păgubiți, a ieșit, ca de obicei, țanțoș și sfidător din sala de judecată. Acesta i-a spus reporterului Clujust: ”Ești cam fraier!” (vezi video)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns