fbpx

Mulți tineri printre noii agenți de poliție din Cluj, recrutați din sursă externă

În timp ce peste o sută de polițiști din Cluj s-au pensionat anticipat în ultima vreme, 31 de noi agenţi de poliţie vor începe lucrul la posturile de poliție rurale. Aceștia au intrat de astăzi în rândurile poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, în urma promovării examenelor de încadrare din sursă externă şi reîncadrare.

Cei 31 de agenţi de poliţie au fost întâmpinaţi de șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Tudor Grindean, care i-a asigurat de întregul sprijin în exercitarea atribuţiilor pe care le vor avea.  ”Profesia aleasă este una captivantă, plină de provocări, care implică devotament, seriozitate, bunăvoinţă şi fermitate.”, le-a spus șeful IPJ Cluj.

politisti din sursa externa la ipj cluj (2)

Printre cei 31 sunt numeroși tineri, atât de sex masculin, cât și feminin. Încă de azi, agenţii de poliţie au fost introduşi în tainele profesiei pentru care au optat, arătându-se nerăbdători să cunoască cât mai multe din ceea ce implică aceasta.

Agenţii îşi vor exercita activitatea în mediul rural, nu înainte însă de a urma cursuri de iniţiere în carieră menite să îi ajute în formarea unor deprinderi necesare pentru îndeplinirea sarcinilor.

În data de 11 iulie, agenţii de poliţie vor depune jurământul de credinţă, după care vor lua parte la un curs intensiv de pregătire teoretică şi practică, organizat la unităţile de învăţământ ale MAI. După absolvirea acestui curs, tinerii agenţi se vor alătura poliţiştilor mai experimentaţi din cadrul posturilor comunale de poliţie, sub îndrumarea cărora vor desfăşura activităţi.

Ulterior, agenții trebuie să promoveze examenul de definitivat pentru a deveni ”polițişti cu acte în regulă”.

Potrivit ziarului Evenimentul Zilei, în ultimele luni, aproape 100 de polițiști clujeni s-au pensionat anticipat, profitând de Legea pensiilor militare de stat, care le dă dreptul la o pensie frumoasă, chiar și înainte de a împlini vârsta de 50 de ani. Pensia de serviciu anticipată este de 80 la sută din venitul brut calculat, la care se adaugă sporurile și indemnizațiile de comandă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina