Milionarul Ștefan Gadola și vecinii lui se judecă cu Primăria Cluj-Napoca și un medic imobiliar

Milionarul Ștefan Gadola și 15 proprietari de pe strada pe care locuiește au dat în judecată Consiliul Local, primarul municipiului Cluj-Napoca, investitorul, care e medic, și constructorii unui bloc lung cu patru etaje ce se ridică lângă casele lor.

”Domnule Gadola, ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”, spunea în februarie 2015 un om nemulțumit de un proiect imobiliar de pe strada Între Lacuri. Vorbele l-au ajuns pe milionarul Ștefan Gadola, care a vândut acel proiect și acum se luptă în instanță cu alt investitor imobiliar care ridică un bloc lângă vila lui.

Ștefan Gadola FOTO wall-street.ro

Ștefan Gadola și alți 15 locuitori de pe strada Rarău din Cluj-Napoca, constituiți în Asociația locuitorilor de pe strada Rarău, care a depuse cerere de intervenție în dosar, au chemat în judecată, în septembrie, Consiliul Local, primarul, municipiul, beneficiarul autorizației, Sorin Mihai Gavriș și firmele Engil Holding și M & F Contruct Drumuri si Poduri SRL, cerând instanței de contencios administrativ să anuleze autorizația de construire.

Numai că dosarul nu are încă stabilit primul termen de judecată, iar blocul este aproape gata. Între timp, s-a judecat într-un dosar anexă cererea reclamanților de reexaminare a taxei judiciare de timbru, pe motiv că era prea mare.

”Admite cererea de reexaminare formulata de de reclamantii impotriva taxei judiciare de timbru stabilite prin rezolutia emisa la data de 29.09.2016 in dosarul civil nr. 3855/117/2016 al Tribunalului Cluj. Constata ca reclamantii sunt obligati la a completa taxa judiciara de timbru pentru actiunea inregistrata sub nr. 3855/117/2016 cu o taxa de timbru unica, in cuantum de 50 lei.”, se arată în minuta hotărârii.

Sorin și Monica Gavriș

Autorizația de contruire a fost emsă în aprilie 2014, având ca beneficiar pe Sorin Mihai Gavriș, medic oncolog de la Insitutul Oncologic ”Ioan Chiricuță” Cluj. Acesta, soția lui Monica și un alt asociat dețin clinica privată Laser Optisan Med. Autorizația prevede ”Continuarea lucrărilor fără modificarea soluției constructive la AC 2154/10.12.2007 imobil de locuințe S+D+P+2E+3R+4R, Cluj-Napoca, Str. Rarău nr.17-19”. În traducere, un bloc cu subsol, demisol, parter, două etaje, etajul trei retras și etajul patru retras. Autorizația este valabilă pe cinci ani.

Milionarul Gadola este cel mai afectat, locuind gard în gard cu terenul pe care se ridică blocul. Macaraua ”survolează” vila omului de afaceri.

Vila omului de afaceri Ștefan Gadola

Locuitorii de pe strada Rarău sunt nemuțumiți de faptul că strada înfundată Rarău se va aglomera mai mult decât este deja: ”Creșterea exponențială a numărului de locuitori va genera o situație haotică din punct de vedere al traficului, constituind un real pericol pentru siguranța pietonală, aceasta cu atât mai mult cu cât există o comunitate importantă de copii în această zonă. Există și în prezent probleme de trafic, dar o atare extindere ar face astfel imposibil accesul ambulanțelor, mașinilor de pompieri în caz de necesitate.”, se arată în plângerea lor.

Reautorizare după demolare

Culmea este că imobilul în discuție a mai fost în mijlocul unui scandal în perioada 2009-2010. Un reclamant pe nume Gustav Madarasz obținuse în instanță demolarea a ceea ce se ridicase din bloc, care atunci se construia pe numele lui Aurel Florea, și el pârât în procesul actual. Ulterior, lucrările de demolare au fost suspendate tot de o instanță și reluate la fel. În cele din urmă. Primăria a fost obligată printr-o hotărâre judecătorească să reautorizeze proiectul din 2007, în aceleași condiții. Acum, autorizația emisă astfel în 2014 este contestată în justiție.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns