fbpx

ICCJ a respins contestația în anulare în dosarul ”Ferma Băneasa”

Contestația în anulare împotriva deciziei de condamnare depusă de avocatul Robert Roșu și ceilalți inculpați din dosarul Ferma Băneasa a fost respinsă de completul de 3 judecători de la ICCJ .

După ce în 25 martie 2021, ICCJ a admis  în principiu contestaţia în anulare declarată de contestatorii Benyamin Steinmetz, Muşat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina Teodora, Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Cătălin, Roşu Robert Mihăiţă, SC Reciplia SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina şi Gheorghiţă Dragomira împotriva deciziei nr. 382/A din data de 17 decembrie 2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr. 345/64/2016, la termenul de joi, 22 aprilie 2021, pentru judecarea pe fond a contestaţiei în anulare, ICCJ a respins contestația în anulare.

Avocatul Cornel Popa, din cadrul TZA a postat pe facebook referitor la soluția de astăzi: ,,Cu puțin timp în urmă, ÎCCJ a respins contestația în anulare formulată în cazul lui Robert. Este și rău, și bine că s-a întâmplat așa. Este rău, pentru că un om nevinovat continuă să stea în închisoare. Este și mai rău pentru că motivele contestației, deși strict procedurale, erau chiar bine întemeiate.

Este însă și bine, pentru că ÎCCJ va avea acum ocazia să tranșeze problema pe fond, fără ocolișuri. În viitorul recurs, ÎCCJ va trebui să ne confirme dacă un avocat trebuie să stea sau nu la închisoare pentru emiterea de opinii juridice. Noi zicem în continuare că nu, că nici un avocat și nici un cetățean al acestei țări nu ar trebui să facă închisoare pentru OPINIE. Doamne ajută!”

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns