fbpx

Executor judecătoresc, obligat de instanță să-i comunice unui DPO ce face cu datele cu caracter personal

O instanță din București a obligat un executor judecătoresc să-i spună unei persoane fizice, ce are funcție de DPO (Data Protection Oficer) la o firmă, ce date personale prelucrează, în ce scop și pe ce perioadă le stochează, precum și alte informații despre datele cu caracter personal.

Instanța a admis o parte a cererii reclamantului și au obligat Biroul Executorului Judecătoresc să comunice reclamantului informații referitoare la dosarul de executare silită.

”Admite în parte cererea formulată de reclamantul Calopereanu Alin Nicuşor în contradictoriu cu pârâtul Biroul Executorului Judecătoresc Cosmin Gabriel Vararu Gavrilescu.

Obligă pârâtul să comunice reclamantului cu referire la dosarul de executare silită nr. 131/2012, scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari cărora datele cu caracter personal le-au fost divulgate sau urmează să le fie divulgate, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate datele cu caracter personal, respectiv criteriile utilizate pentru a stabili această perioadă, pentru datele cu caracter personal care nu sunt colectate de la persoana vizată, orice informaţii disponibile privind sursa acestora precum şi existenţa unui proces decizional automatizat incluzând crearea de profiluri, precum şi, cel puţin, în cazurile respective, informaţii pertinente privind logica utilizată şi privind importanţa şi consecinţele preconizate ale unei astfel de prelucrări pentru persoana vizată.”, se arată în minuta sentinței.

Executorul a fost pus să plătească reclamantului suma de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina