fbpx

Dosar penal după ce mai multe persoane au intrat ilegal la cursurile online ale unui liceu din Cluj pe platforma Adservio

Mai multe persoane au intrat la cursurile online ale unei clase de la Liceul Romul Ladea din Cluj-Napoca și le-au perturbat cu înjurături și chiar filme porno.

”La data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați, în scris, de către reprezentanții unui liceu din municipiul Cluj-Napoca cu privire la faptul că pe durata orelor online mai multe persoane intră pe platformă, fără a avea acest drept.

Cele sezizate fac obiectul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvâșirii infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, cercetările fiind continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.”, a transmis IPJ Cluj.

Săptămâna trecută, în cadrul unei audiențe solicitate de către părintele unei eleve din clasa a VII-a, de la Liceul de Arte Plastice Romul Ladea Cluj-Napoca, am fost informați că, în repetate rânduri, pe conturile platformei educaționale online, de la nivelul unității de învățământ, intră persoane necunoscute care deranjează orele și transmit conținuturi neadecvate.

Am luat imediat legătura cu conducerea unității de învățământ și le-am solicitat să depună o plângere la Poliție, pentru ca reprezentanții platformei educaționale online să poată oferi informații cu privire la acele conturi atribuite școlii de pe care intră persoane necunoscute.

În acest moment, este în curs o cercetare a instituțiilor abilitate, pentru a identifica  persoanele care se fac vinovate de această infracțiune”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

O mamă a povestit ce se întâmplă pe platforma ce organzează cursurile online. ”Fiica mea este elevă în clasa a Vll A la liceul de arte plastice Romulus Ladea. Încă de la începutul anului școlar 2020 – 2021 ne-am confruntat cu acești indivizi care intrau pe platforma Adservio, în timpul orelor și deranjau punând muzică, înjurând etc.

S-au făcut demersuri pentru soluționarea problemei, inițial în cadrul școlii, după care am început să depunem plângeri și la poliție.

În luna noiembrie a fost deschisă ancheta în cadrul Diicot. Cei de la Adservio ne spun că nu pot face nimic din moment ce link-ul de conectare a fost dat mai departe de către unul din elevi. Până în prezent nu au rezolvat problema.”, a relatat femeia pentru StirideCluj.ro

Comments

comentarii

Lasă un răspuns