fbpx
Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Judecatorul Danileț: “In sezonul rece e o nebunie să dai grațiere”

Judecatorul Danileț: “In sezonul rece e o nebunie să dai grațiere”

Judecatorul Cristi Danileț, care activează la sectia penala de la Tribunalul Cluj, spune ca e o nebunie sa dai gratiere in sezonul rece pentru ca majoritatea celor eliberati se vor intoarce in penitenciar.

“În sezonul rece e o nebunie să dai grațiere. Între 60 și 80% din cei care ar părăsi penitenciarele s-ar întoarce în cel mai scurt timp în acel loc unde au casă și masă în mod gratuit. Și întoarcerea asta nu s-ar face în baza unei cereri, știm bine…

Așadar, orice cetățean cu capul pe umeri s-ar opune unei politici publice dezastruoase în acest sens, care ar pune în pericol cetățenii. Iar eu, ca cetățean, mă încadrez în cei 91% de români care acum o săptămână au spus NU vreunei inițiative în acest sens.

Evident, dacă o altfel de lege va apărea, ca magistrat o voi pune în aplicare în secunda doi fără nicio obiecțiune. Așa cum am făcut cu legea recursului compensatoriu, când am pus în libertate violatori, criminali, tâlhari, hoți. Care acum, la un an după, sunt înapoi aproape toți. Și cu ce preț….

Profesia mea de judecător nu îmi răpește însă ocupația de cetățean. Am jurat să apăr drepturile și libertățile oamenilor, nu să îi pun în pericol și să deservesc fărădelegii.”, a scris Danilet le Facebook,

Comments

comentarii

Lasă un răspuns