fbpx

Cum s-a ajuns ca procesul unei țepe imobiliare de la Judecătoria Cluj-Napoca să fie judecat seara

Termenul din 24 mai din procesul țepei imobiliare în care este inculpat Traian Onuc (fost Florea Ianson) a fost judecat atât dimineața, cât și seara de la ora 20 până aproape de miezul nopții.

Procesul de înșelăciune al lui Onuc, în care sunt circa 130 de părți civile, este în faza camerei preliminare de 445 de zile. Avea stabilit termen de judecată pentru 24 mai, ora 8.30. După strigarea cauzei, s-a constatat că lipsește avocatul ales al inculpatului, Flaviu Mureșan, cel care la termenul anterior a cerut recuzarea judecătoarei Gabriela Moț. Fără succes însă.

În aceste condiții, fiind vorba de o posibilă pedeapsă între 2 și 7 ani de închisoare, judecătorul a dispus numirea unui avocat din oficiu. De asemenea, avocații părților civile au solicitat amendarea lui Mureșan, considerând că este un tertip pentru ca clientul său să mai câștige timp, procesul fiind deja într-o mare întârziere.

Numai că avocatul numit din oficiu era în conflict de interese, lucrând la o firmă care îi reprezintă pe o parte din păgubiți într-un proces civil, astfel că a fost nevoie de un alt avocat din oficiu. În cele din urmă, instanța l-a numit pe avocatul stagiar Daniel Nandrean, care la ora 14 a primit șase ore să studieze dosarul. Judecătorul a stabilit că ședința de judecată se va relua la ora 20, ceea ce s-a și întâmplat.

Seara, mai întâi s-a discutat măsura controlului judiciar a inculpatului și două cereri privind sechestrul bunurilor. Inculpatul a cerut să se ridice sechestrul de pe imobilul de pe strada Miko Imre, iar o parte din oameni au cerut să se instituie sechestru pe blocul de pe Fabricii, scos la licitație de un executor judecătoresc.

Surprize, surprize, după ora 21 a intrat în sala de judecată avocatul Flaviu Mureșan, ca și cu nimic nu s-ar fi întâmplat, iar instanța nu l-a amendat. Dezbaterile s-au încheiat aproape de miezul nopții.  Instanța a hotărât la final: ”pentru administrarea de probe, amana cauza la data de 21.06.2018 prorogă pronuntarea cu privire la contestatia asupra măsurii asiguratorii la data de 25.05.2018”. Cu privire la sechestru, s-a amanat pronunțarea a doua oară pentru data de 31 mai.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina