fbpx
Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Cristi Danileț despre intrarea lui Toader în notariat: ”Eu te pun secretar de stat, tu mă faci notar”

Cristi Danileț despre intrarea lui Toader în notariat: ”Eu te pun secretar de stat, tu mă faci notar”

Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj atrage atenția unui aspect interesant legat de intrarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, în notariat.

”EU TE PUN SECRETAR DE STAT, TU MĂ FACI NOTAR.
Prin adresa nr. 89.270 din 19.10,2017 domnul ministrul al justiției Toader Tudorel propune numirea lui Nicolae Liviu Popa ca secretar de stat în Ministerul Justiției; până atunci Popa lucrase ca director general la UNNPR, aflat în coordonarea MJ. Primul ministrul este de acord cu această propunere și îl numește pe domnul Popa secretar de stat prin Decizia nr. 658 din 24.10.2017.

Pe 10.08.2018 (vineri, Protestul Diasporei) domnul Tudorel Toader solicită Președintelui Uniunii Notarilor să îl propună ministrului justiției pentru a devenit notar public. Pe 13.08.2018 Consiliul Uniunii Notarilor aprobă cererea și solicită suplimentarea numărului de posturi pentru Iași. În acest sens, pe data de 20.08.2018 domnul secretar de stat de la MJ Nicolae Liviu Popa semnează în locul ministrului justiției Ordinul nr. 3216 din 20.08.2018.

Urmează, evident, numirea domnului Tudorel Toader în funcția de notar de către ministrul Tudorel Toader, printr-un secretar de stat.

Nu mă îndoiesc că cele descrise mai sus sunt legale. Dar, totuși, o întrebare îmi pun: o fi…firească relația asta de tipul „eu sunt om cu tine, tu ești om cu mine”?!”, scrie Danileț pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina