Alin Tișe și Vladimir Mătușan

Avocatul-consilier județean Mătușan spune că va depune plângere penală împotriva lui Tișe

Avocatul-consilier județean PSD, Vladimir Mătușan, a declarat că va depune plângere penală împotriva președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, pentru abuz în serviciu.

Declarația a venit după ședința de Consiliu Județean de astăzi, în care s-a votat modificarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj.

Vladimir Mătușan a reclamat în timpuș ședinței ilegalități privind proiectul de hotărâre, dar Alin Tișe i-a dat cu tifla.

”Vă rog să-mi răspundeți și mie la întrebări, căci ține de legalitatea proiectului. În caz contrar săvârșiți infracțiunea de abuz în serviciu!”, a spus Mătușan.

”Da, vă rog să pregătiți votul.”, a replicat sec Tișe.

Proiectul a trecut cu 23 de voturi pentru, 1 împotrivă și 11 consilieri nu au votat.

După ședință, consilierul Vladimir Mătușan ne-a declarat că va ataca în contencios hotărârea de CJ Cluj și va face plângere penală împotriva lui Tișe.

”A refuzat să-mi răspundă pe temeiuri juridice și a încălcat prevederi din propriul regulament de organizare și funcționare al Consiliului Județean, care menționează clar că nu pot să-i fie repartizată unei comisii de specialitate, dacă nu are în atribuții, avizara unui proiect de hotărâre. Dacă nu există avizul comisiilor de specialitate, nu poate fi suspus la vot. Prin faptul că l-a supus la vot, a comis un abuz în serviciu, încălcând și legea 215 și regulamentul. Nu mai acceptăm. Mă gândesc sincer la aceste două variante: plângere penală pentru abuz în serviciu și atacarea în contencios administrativ. Nu e posibil ce se întâmplă în Cluj-Napoca, centru universitar”, a declarat Mătușan.

Și conducerea Aeroportului va ataca în contencios hotărârea. Iată mai jos ce a declarat directorul general David Ciceo.

CA -ul de la Aeroportul Cluj este format acum din 3 membri (Popa Irimie, Konnert Agnes, Federiga Viorel.), dar Alin Tișe a vrut să mai numească 4, pentru un total de 7 persoane. La ședința anterioară, consilierii PSD au boicotat comisiile care trebuiau să își dea avizul de legalitate pentru numirea unor membrii în plus în CA -ul de la Aeroport, pe motiv că între aceștia se afla avocatul personal al lui Alin Tișe, Mihai Lăpușan, și tatăl uneia dintre fostele asociate cu Lăpușan la cabinetul acestuia de avocatură.

În ședința de joi, 28 februarie, Alin Tișe a repus la vot proiectul, dar l-a scos pe avocatul Mihai Lăpușan, pe motiv că acesta s-a retras. Pentru că PSD a blocat proiectele în comisiile de specialitate, Alin Tișe a trecut peste votul comiiilor și a supus proiectul la vot, iar acesta a trecut.

Lupta lui Alin Tișe s-a dat pentru numirea în CA la Aeroport a umătorilor: Alina Mirela Petre, Diana Angelica Rădulescu, Valentin Grigoriu, Daniel Perşu (tatăl fostei asociate a avocatului peronal al lui Alin Tișe).

Numirea în calitate de administratori neexecutivi provizorii în consiliul de administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A, a următoarele persoane:

– Doamna Petre Alina Mirela – reprezentantul Ministerului Finanțelor Publice;

– Doamna Rădulescu Diana Angelica;

– Domnul Grigoriu Valentin, fot director al Aeroportului Băneasa

– Domnul Persu Daniel, reprezentantul autorității publice tutelare;

Ce a declarat Tișe după ședință:

Comments

comentarii

După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.... Citește mai mult
Duminică seara de la ora 19:00 va avea loc meciul dintre „U” Cluj şi Hermannstadt, pe Cluj Arena.... Citește mai mult

Lasă un răspuns