fbpx

Ana Birchall în ședința plenului CSM: ”Observ destul de multă tensiune” VIDEO

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a participat, în 15 mai, la ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii și a spus că observă destul de multă tensiune. Au existat divergențe între membrii CSM cu privire la validarea rezultatelor concursului de ocupare a funcției de șef al Inspecției Judiciare de către Lucian Netejoru.

”Daca am o ambiție, este sa incercam să redam justitiei acel statut social pe care il merita, pe care noi cu toții l-am învățat în primele cursuri la drept. Asta este marea mea rugăminte față de dvs. Nu stiu toata această bucatarie internă. Observ destul de multă tensiune. Promit publică că, daca e nevoie, o sa am un dialog individual cu fiecare dintre dvs. Voi veni, dacă mă invitați, și la secții.

Rugamintea mea e sa nu planeze niciun semn de intrebare față de rezultatul final, asupra acestor puncte care sunt astăzi pe ordinea de zi și cu siguranță e valabil pentru orice punct de la orice altă ședință. Mulțumesc frumos și chiar contez pe dvs”, a spus Ana Birchall în ședința CSM.

După discuții aprinse despre procedura de concurs pentru funcția de inspector șef IJ, rezultatul a fost validat cu nouă voturi favorabile, patru voturi negative și două abțineri.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ”validarea rezultatelor finale ale concursului pentru ocuparea postului de inspector şef al Inspecţiei Judiciare, desfăşurat la data de 27 martie 2019 şi numirea domnului NETEJORU LUCIAN în funcţia de Inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, pentru un mandat de 3 ani, începând cu data de 15.05.2019. (majoritate: 9 voturi DA, 4 voturi NU; s-au exprimat 2 abţineri: doamna judecător Andrea Annamaria Chiş şi domnul procuror Florin Deac, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii)”

Înregistrarea ședinței:

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina