fbpx
Acasă » ȘTIRI » Unul dintre condamnații din dosarul ”mită la CJ Cluj” mai primește o decizie negativă de la CA Cluj
Ioan Petran ieșind pe ușa sălii de la CA Cluj

Unul dintre condamnații din dosarul ”mită la CJ Cluj” mai primește o decizie negativă de la CA Cluj

Fostul consilier județean Ioan Petran, condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul ”mită la CJ Cluj”, a mai primit o decizie negativă de la Curtea de Ape Cluj.

Un complet de la secția penală a Curții de Apel Cluj i-a respins lui Petran contestația în anulare, cale excepțională de atac formulată împotriva deciziei definitive de condamnare de la începutul anului. Atunci, fostul consilier județean a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Soluția din 7 iunie pe scurt: ”Respinge ca inadmisibila contestatia în anulare formulata de condamnatul Petran Ioan împotriva deciziei penale nr. 170/2018 a Curtii de Apel Cluj. Obliga pe contestator sa plateasca în favoarea statului suma de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Definitiva.””

Miza contestației pentru Petran ar fi putut fi o prelungire în funcția de cadru didactic la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Se știe că funcția de profesor este incompatibilă cu un condamnat penal, dovadă faptul că Sorin Apostu a fost dat afară de la USAMV după condamnare.

”În legătură cu inculpatul Petran Ioan, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, se reţine că la data de 9 aprilie 2014 împreună cu inculpatul Uioreanu Horea Dorin a pretins de la inculpatul Davidescu Gabriel Radu- director de dezvoltare al SC UTI Grup SA suma de 20.000 euro, câte 10.000 euro pentru fiecare din cei doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, pentru ca în exercitarea atribuţiilor şi prerogativelor funcţiei elective (cu referire la cele reglementate de art. 91 alin. 4 lit. a) şi b) din Legea 215/2001) să promoveze în cadrul CJ Cluj un proiect de hotărâre şi să voteze favorabil o Hotărâre de Consiliu Judeţean, prin care să se aprobe în favoarea societăţii UTI Hotel & Parking SRL în cadrul contractului de concesiune derulat cu CJ Cluj, realizarea unei parcări long term pentru 108 locuri în incinta Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca, sumă din care la data de 17.04.2014 a primit efectiv 5.000 euro.”, se arată în motivarea deciziei de condamnare.

Motivarea condamnărilor în dosarul ”Mită la CJ Cluj”: ”Știrbirea încrederii în instituţiile statului şi încurajarea unor relaţii întemeiate pe interese materiale”

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns