Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Un inculpat pentru țepe imobiliare publică anunțuri de vânzare apartamente prin offshore din Seychelles

Un inculpat pentru țepe imobiliare publică anunțuri de vânzare apartamente prin offshore din Seychelles

După ce anul trecut a fost blocat pe OLX, inculpatul Traian Onuc (fost Floarea Ianson) s-a ”specializat”. Acum publică anunțuri pe lajumate.ro și pe homeZZ.ro cu utilizatorul XOWLDT și pune în anunțuri linkuri la diverse site-uri, precum imobiliareunu.com, olxdoi.com, imobiliaredoi.ro sau apartamentegarsoniere.com, toate domeniile fiind cumpărate în ultimele luni printr-un offshore din insulele Seychelles. Dar Onuc tot se dă de gol. Amintim că acesta are interdicția de a încheia tranzacții imobiliare prin măsura controlului judiciar

De ceva vreme, pe site-urile HomeZZ si Lajumate.ro, au apărut zeci de apartamente din Cluj-Napoca cu preturi mult sub piață, cam cu 50-70 la sută mai ieftine decât prețurile normale din zonele în care sunt locuințele din anunțuri: Bună Ziua, Gheorgheni, Mărăști, strada Horea, Hasdeu.

Exemple de anunțuri ale aceluiași utilizator:

”Vand apartamente si garsoniere in diferite locații din Cluj Napoca cu posibilitatea de predare pe loc preț de la 500€/mp Inf la tel 0757591930 sau www.imobiliareunu.com ; www.olxdoi.com , imobiliare cluj”

”Vand apartament in bloc vechi situat in zona străzii Horea la etajul 3 finisat si renovat in anul 2005 cu toate dotările . Suprafața utila este de 58mp ( 3 camere ; 45mp ; baie +Bucătărie 13mp ) Preț 38500€ doar cu plata Cash, cu credit se vinde la 55000€ Inf la tel 0757591930 sau www.olxdoi.com”

”Vand imobiliare garsoniere , apartamente in diferite locații din Cluj Napoca preț negociabil . Inf la tel 0757591930 www.imobiliaredoi.ro ; www.olxdoi.com, www.apartamentegarsoniere.com”

Anunturilor sunt postate de utilizatorul cu nume de firmă XOWLTD care la o simplă căutare pe Google ne duce pe site-ul cu informații despre domenii de internet din SUA DomainBigData, iar aici vedem că nu mai puțin de 41 de domenii, care apar în anunțurile cu apartamente, sunt înregistrate cu adresa de e-mail Xowltd@yahoo.com, de către firma offshore Amber Projects Ltd din Seychelles. Iar în dreptul numelui reprezentantului firmei apare, surpriză, ”Onu Traian”. Cel mai probabil, Onuc nu vrut să fie găsit la o căutare după numele lui corect, dar a avut nevoie de un act de identitate pentru a înregistra domeniile, astfel că a ales să omită o literă din nume.

 

Niciunul din anunțurile utilizatorului xowltd de pe lajumate.ro și homezz.ro nu au fotografii cu apartamentele, așa cum ar fi normal. Am intrat site-urile .com din anunțuri, care copiază nereușit site-uri de anunțuri din România. Aici sunt aruncate câte o poză la fiecare anunț. De exemplu apartamentul de mai jos.

apartamente cluj 4 camere 100 mp fin , pret: 67.000€

La o căutare a fotografiei prin intermediul Google, am ajuns pe un site de anunțuri din Canada, iar poza face parte dintr-o galerie cu un apartament frumos din Toronto.

Am sunat la numărul din anunțuri ( 0757591930), pretinzând că ne interesează un apartamentele. Ne-a răspuns un bărbat, care ne-a spus că apartamentele se vând de către persoane fizice, unele direct de către proprietar și altele prin înțelegere cu un executor judecătoresc. Cel cu care am vorbit a refuzat să se prezinte și a negat că Floarea Ianson are avea vreo legătură cu el. Ne-a cerut adresa de e-mail, susținând că ne trimite o broșură cu toate apartamentele, ceea ce nu s-a întâmplat.

Ulterior, o altă persoană a sunat și s-a interesat de apartamentul de 3 camere din Iris. Redăm mai jos dialogul:

Vânzător: Sunt mai multe și vechi și noi. Noi avem pe la 25.000 alea cu două camere și vechi de pe la 27 până la 40.000.

Cumpărător: Dar mă interesează cel de 3 camere din Iris.

Vânzător: Aaa. cu trei camere. Este și cu 3 camere, astea-s de la executare silită toate.

Cumpărător: Are CF?

Vânzător:Are de toate, bloc vechi

Cumpărător: Dacă vreau să-l văd.

Vânzător:Se poate, dar numai cu plata cash cel mai bine, dacă aveți toți banii, fără credit

Cumpărător: Dar eu vreau să-l văd mai întâi.

Vânzător: Da, se poate vedea. Sunați-mă mâine după 9-10 și ne întâlnim și vă arătăm.

Am sunat, dar apoi cel cu anunțurile a spus că s-au vândut toate apartamentele și că mai are doar aproape de bezinăria OMV de pe Calea Turzii. Adică în blocul de pe starda Miko Imre, construit de Onuc și pentru care este trimis în judecată, sub control judiciar.

Interesant este că tatăl lui Traian Onuc, Codrișor Floarea Ianson a înființat în noiembrie 2017, împreună cu un anume Ioan Cupșinar, firma Floarea Ion Construct SRL, care se ocupă, după cum îi spune numele, cu construcții.

Imobiliarul Traian Onuc (fost Floarea Ianson) a fost trimis în judecată

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina