fbpx

Un avocat căruia procurorii i-au ridicat toate documentele a primit clasare

După 3 ani și jumătate de când i-au fost ridicate toate documentele de la cabinet, avocatul Matei Danil din Baroul Dâmbovița, doctor în drept, a primit clasare de la Parchetul Curții de Apel Ploiești.

Dosarul se referea la fapte de evaziune fiscală și spălare de bani.

Extras din Ordonanța de clasare: ”Din analiza probatoriului administrat în cauză nu rezultă niciun indiciu că numitul Matei Danil ar fi săvârșit vreo faptă prevăzută de legea penală. Astfel, se constată că acesta oferea consultanță juridică și îi asista/reprezenta pe numiții …. la solicitarea acestora, atât în cauze penale, cât și în cauze civile și nu doar în fața organelor judiciare, ci și în legătură cu alte autorități ale Statului.

De asemenea, se reține că nu există niciun indiciu că, în situația în care se va dovedi că persoanele mai sus indicate au comis vreo infracțiune de evaziune fiscală, spălare de bani sau orice altă infracțiune, numitul Matei Danil, chiar și dacă cunoștea acest aspect (avocatul neavând obligația de a-și denunța clientul sau de a depune mărturie împotriva acestuia, decât în anumite condiții), i-a ajutat să comită aceste fapte.

Totodată, afirmațiile că unele persoane ar fi dat anumite declarații la indicațiile numitului Matei Danil nu pot fi reținute în defavoarea acestuia întrucât nu se poate demonstra că avocatul i-ar fi ghidat (în orice mod) să dea declarații mincinoase, iar altfel de acțiuni ale unui avocat – care nu sunt nelegale și sunt în favoarea unui client – sunt acțiuni normale și care conduc la îndeplinirea obligației pe care un avocat o are față de clientul său de a depune toate diligențele în apărarea intereselor acestuia.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina