fbpx

CE: Statele UE ar trebui să garanteze voucherele pentru călătoria anulată din cauza COVID-19

Comisia Europeană dorește ca statele UE să garanteze voucherelor emise de companiile aeriene și agențiile de turism europene, pentru a le face mai atractive pentru turiști.

Deoacamdată, în România, Statul nu a intervenit în sprijinul celor care au achiziționat pachete turistice prin intermediul agențiilor de turism. Alte țări au trecut la garantarea voucherelor emise de companiile aeriene si agențiile de turism europene. Se numără printre acestea Belgia, Croația, Danemarca, Franța,  germania, Italia, Lituania, Malta, Olanda.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri recomandă pe pagina oficială  reprogramarea vacanțelor, astfel încât, după încheierea perioadei de pandemie și a efectelor acesteia, să călătorim în aceleași condiții precum cele contractate inițial către destinațiile alese de către noi.

În măsura în care am dori să solicităm amânarea călătoriei pentru o dată ulterioară sau restituirea sumelor achitate, ni se recomandă să facem o cerere în scris către operatorul economic. Totodată, ne este adresată rugămintea de a lua în considerare volumul mare de solicitări la nivelul operatorilor economici din domeniul turismului și de a trata cu răbdare și înțelegere demersurile întreprinse de aceștia pentru soluționarea cu succes a solicitării noastre.

Potrivit Reuters, Comisia Europeana va veni cu o strategie de restartare a turismului european, dar și de protejare atât a companiilor din domeniu, cât și a turiștilor.

Statele UE ar trebui să garanteze voucherele pentru călătoria anulată în timpul pandemiei coronavirusului și să înceapă să ridice restricțiile la frontiera internă pentru a salva o parte din sezonul turistic de vară, va spune executivul UE săptămâna viitoare. Comisia Europeană va spune statelor membre să garanteze voucherele pentru a le face mai atractive pentru clienți, scrie Reuters.

Să sperăm că strategia Comisiei Europene va cuprinde soluții în primul rând pentru turiștii care au achitat parțial vacanțe și care în acest moment se lovesc de refuzul agențiilor de turism și al turoperatorilor de a rambursa sumele achitate cu titlu de avans, inclusiv cu refuzul de a acorda vouchere de vacanță în schimbul sumelor achitate.

În acest moment, nicio agenție de turism nu poate garanta că serviciile achiziționate de către călători vor fi prestate în condițiile contractuale, însă cu toate acestea, multe dintre ele solicită executarea contractului în ceea ce privește achitarea tranșelor de preț scadente, amenințând cu aplicarea penalităților stipulate în contract.

Comments

comentarii

U-BT Cluj a câștigat, joi seară, cu scorul de 91 la 71 , primul meci din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin.... Citește mai mult
„Cronici Subiective”, noul volum semnat de scriitorul-finanțist Septimiu Moga, aduce în fața publicului „spirite și duhuri” din trecutul fascinant, dar mai puțin cunoscut al Clujului, prin evenimente și locuri încărcate de istorie, de o incredibilă actualitate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns