Traian Onuc (fost Floarea Ianson) *sursa foto ziardecluj.ro

Țeparul imobiliar Traian Floarea Ianson se ține de tertipuri: Și-a schimbat numele și domiciliul

Țeparul imobiliar Traian Floarea Ianson, arestat preventiv la sfârșitul lunii mai, între timp eliberat și pus sub control judiciar, se ține de tertipuri pentru a scăpa de avalanșa de procese pornite de oamenii pe care i-a înșelat.

Traian Floarea Ianson, un nume care le dă coșmaruri multor oameni care și-au dat economiile pe apartamente nefinalizate sau fără acte în regulă, se numește acum Traian Onuc. Noul nume apare într-o hotărâre judecătorească din 30 septembrie, prin care i s-a respins plângerea împotriva controlului judiciar. Adică, după ce în 21 iulie a scăpat de arest preventiv, iar procurorul care îl anchetează l-a pus sub control judiciar, tânărul țepar nu este mulțumit și vrea să fie liber ca pasărea cerului, să facă ce vrea el.

Solutia pe scurt: ”În temeiul art. 215/1 rap la art. art. 213 Cod Procedura Penală respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de inculpatul ONUC TRAIAN ( nume anterior FLOAREA IANSON TRAIAN) împotriva ordonanţei procurorului din data de 20.09.2016 emisă în dosar penal nr. 5657/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpat, şi, în consecinţă: În temeiul art. 211 alin. 1, art. 215, art.215/1 , art. 202 alin. 1-3, 4 lit. b) Cod Procedura Penală menţine măsura controlului judiciar, prelungită faţă de inculpatul Onuc Traian ( nume anterior Floarea Ianson Traian) împotriva ordonanţei procurorului din data de 20.09.2016 emisă în dosar penal nr. 5657/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, ca temeinică şi legală. În baza art. 275 alin 2 Cod Procedură Penală obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.”

Nu este singura schimbare făcută de inculpat. În 22 septembrie și-a schimbat domiciliul de pe strada Donath, figurând acum pe strada Mărginașă. Informația este relevantă și importantă pentru păgubiții care au pornit sau vor să pornească acțiuni civile pentru recuperarea banilor. Deja sunt zeci de acțiuni cu obiect ”rezoluțiune contract” împotriva lui Traian Floarea Ianson la Judecătoria Cluj-Napoca, în care cel mai probabil este citat la vechea adresă și cu vechiul nume. O sursă judiciară a declarat pentru Clujust.ro că schimbările de nume și domiciliu îl ajută pe țepar în dosarele civile. ”Îl ajută că poate să invoce lipsa de procedură și să anuleze hotărâri. Sau îl citează la fostul domiciliu si el tot fuge și uite așa mai scapă de unele litigii. Mai intervine prescripția..”, ne-a spus sursa.

Ancheta penală este încă în lucru la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. Inculpatul numit acum Onuc este acuzat că nu a predat apartamente pe care cumpărătorii plătiseră avansuri mari și chiar a vândut de două ori aceeași locuință. Mai mult, potrivit procurorilor, a vândut apartamente într-o clădire autorizată ca imobil de birouri, altele la etajul 9 al unui alt bloc care în realitate are 8 etaje sau apartamente situate la etajul 5, deşi imobilul a fost avizat doar cu 3 etaje şi etajul 4 retras. Cumpărătorii nu au putut să-și intabuleze locuințele. Traian Onuc, fost Ianson, este acuzat de înșelăciune cu un prejudiciu estimat la 680.300 euro. Detalii AICI

Comments

comentarii

Simona Halep va evolua alături de Andre Agassi și Steffi Graf într-un meci demonstrativ în cadrul Sports Festival 2024. Halep a fost întâmpinată de primarul Emil Boc pe Aeroportul Cluj.... Citește mai mult
Astăzi, 14 iunie, începe la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania.... Citește mai mult

Lasă un răspuns