fbpx

Țeparul cu chirii din Cluj-Napoca, condamnat definitiv într-un dosar de înșelăciune cu locuri de muncă

Maestrul țepelor cu chirii din Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, astăzi, de Curtea de Apel Cluj la 1 an închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității într-un dosar de înșelăciune cu locuri de muncă în străinătate.

Magistrațiii Curții de Apel Cluj au schimbat sentința primei instanțe, unde Cristian Sorin Lung primise amânarea aplicării pedepsei.

Soluția Curții pe scurt: ”Admite apelul formulat de Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj Napoca impotriva Sentintei penale nr.255/23.03.2020, pronuntate in dosar nr.9367/211/2019 al Judecatoriei Cluj Napoca, pe care o desfiinteaza in ceea ce priveste pedeapsa aplicata inculpatului.

Pronuntand o noua hotarare, condamna pe inculpatul L C-S, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, in forma continuata (7 acte materiale) prev. de art. 244 alin. 1 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP, cu aplic. art. 75 alin. 1 lit. d, art. 76, art. 79 alin. 1 CP si 396 al.10 C.pr.pen. la o pedeapsa de 1 an inchisoare.

In baza art.91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte trimestrial la Serviciul de probatiune Cluj, la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

Instanta impune inculpatului obligatia sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre Serviciul de probatiune sau organizat in colaborare cu alte institutii din comunitate.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 zile in cadrul Primariei Cluj Napoca sau Regia Autonoma a Domeniului Public din Cluj Napoca.

Atrage atentia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei prev. de art. 96 C.pen.

Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul L C S.

Mentine restul dispozitiilor sentintei atacate.

Obliga inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare in favoarea statului, restul cheltuielilor ramanand in sarcina statului. Definitiva.”

În dosar se arată următoarele: ”Inculpatul a relatat că în cursul anului 2015 a promovat în mediul online un anunț privind o ofertă de locuri de muncă la o fermă de animale din Germania, la solicitarea unei cunoștințe de-ale sale, reprezentant al fermei respective. Urmare a postării anunțului a fost contactat de mai multe persoane, printre care și victimele din prezenta cauză, primind de la fiecare diverse sume de bani, necesare traducerii autorizate a documentelor în vederea angajării. A mai declarat inculpatul că reprezentantul fermei a întâmpinat unele dificultăți, astfel că plecarea persoanelor vătămate  a fost amânată, context în care mai multe din acestea au solicitat restituirea banilor avansați. Lung Cristian Sorin a declarat că nu a intenționat să inducă în eroare persoanele vătămate și că dorește să se împace cu acestea, obligându-se să efectueze demersuri necesare într-un termen cât mai scurt, fapt care nu s-a petrecut până la acest moment procesual.

Susținerile inculpatului sunt contrazise de materialul probator administrat în cauză. Astfel, d eși a declarat că a postat un anunț cu oferte de locuri de muncă la o fermă de animale din Germania, anunț ce ar fi fost activ timp de aproximativ 2 săptămâni, se constată faptul că actele materiale componente ale infracțiunii de înșelăciune s-au derulat pe o perioadă mai îndelungată, cuprinsă între luna februarie 2015 și luna aprilie 2015.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns