fbpx

Situații din Cluj similare cu cea a avocatului Danil Matei din Dâmbovița

Situații din Cluj similare cu cea a avocatului Danil Matei din Dâmbovița ies la iveală după ce avocatul Dan Chertes a solicitat adeziuni colegilor săi din Baroul Cluj pentru a sesiza Consiliul Baroului în ce privește o poziție de solidaritate cu avocatul dâmbovițean.

Tânărul avocat Dan Chertes arată într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, căreia îi cere să medieze dialogul între avocați și procurori, că a aflat de situații delicate noi, în care sunt avocați din Cluj.

”Solicitând adeziunile colegilor din Baroul Cluj față de situația colegului mai sus amintit am aflat și de alte situații asemănătoare:

  • Un coleg avocat a fost chemat ca martor la Parchet pentru a declara ce a discutat în cadrul unei consultanțe acordate unui client (dosarul privea acel client) pentru care nu avea încheiat în formă scrisă contractul de consultanță.
  • Un alt coleg avocat a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului pentru sfaturile date prin telefon înainte de încheierea unui contract de asistență juridică. Sfaturile erau date clientului care l-a sunat să-i solicite participarea la percheziția care era în desfășurare.

Probabil lista va fi mai lungă dacă toți colegii avocați care s-au lovit de astfel de situații și-ar face cunoscută situația. Probabil unora le este jenă, poate unii nu vor să piardă clienți. Nu le scuz tăcerea. Dar consider că nici astfel de moduri de abordare a organelor de urmărire penală a relației client-avocat  nu poate fi scuzată. Asta dincolo de toate dosarele în care, avocații care au fost suficient de rapizi să semneze contracte de asistență juridică, și-au regăsit atașate convorbirile telefonice dintre ei și clienți.”, scrie Chertes.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina