fbpx

Premieră în Cluj: NTT Data și UBB au lansat oficial programul postuniversitar în IT

Compania NTT Data România și Facultatea de Matemarică și Informatică UBB Cluj au lansat, ieri, Programul Postuniversitar de Pregătire și Formare Profesională în Informatică, o premieră în Cluj. Noii cursanți sunt licențiați în diverse domenii, chiar și litere sau teologie, și au vârste diferite.

52 de oameni au început cursurile programului postuniversitar în IT. Admiterea a constat intr-un test de gândire logică şi algoritmică. Durata unui program de studiu este de 2 ani şi se va desfăşura pe o structură de 4 semestre, cu un cost de 2500 leu/semestru.

ntt-program-postuniversitar-1

Adelina Chișu, senior manager marketing la NTT Data România, a precizat la începutul evenimentului că programul este rodul unei munci care a durat apaorpe o jumătate de an. ”Lansăm astăzi oficial programul postuniversitar de informatică organizat de NTT Data România în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, un program acreditat de Ministerul Educației și cred că de aici se reflectă întreaga seriozitate și consistență a acestei acțiuni”, a spus Adelina Chișu.

Decanul Facultății de Matematică și Informatică UBB Cluj, Adrian Petrușel, a precizat că este al doilea proiect realizat împreună cu NTT Data Romania (fosta EBS).

”Este de fapt al doilea proiect demarat împreună, după cel care a generat specializarea de informatică în limba germană, cu 3 ani de funcționare, cu rezultate foarte bune. Al doilea proiect este cel adresat tuturor celor care doresc să se înrepte spre o carieră în informatică și ținta noastră este spre o carieră la NTT DATA România. Compania este cel mai serios partener al nostru în relația cu mediul de afaceri, davadă sunt cele două proiecte și sunt sigur că nu ne vom opri aici. Universitata în afară de a pregăti studenți pentru cercetare, trebuie să pregătească oameni care să aducă plus valoare într-o companie de când intră pe piața muncii. Cu cei 52 de studenți care se alătură celorlalți, acest program – o premieră pe piața clujeană, universitatea va reuși o creștere de 40% a numărului de studenți în 5 ani. Încercăm pentru binele Clujului să ducem la bun sfârșit aceste proiecte pe care le-am început”, a afirmat decanul Facultății de Informatică din cadrul UBB.

CEO-ul NTT Data România a spus că pentru el este un vis împlinit  ”Mă bucur foarte mult că am reușit să atingem acest nivel profund de conlucrare cu universitatea. De la bun început am fost convins că vom găsi deschidere din partea universității. Deși mulți se plâng de pregătirea universitară din țara aceasta, eu persoanl am o opinie diferită. Nu universitățile trebuie să ia din zbor orice idee de afacere pe care o are nu știu cine care vine în România. Acestea au rolul de a pregăti oameni în științele fundamentale și în meseriile care există în legislația din România. Faptul că într-un moment sau altul al evoluției economiei există o cerere mai mare într-o industrie sau alta nu trebuie să conducă la o evaluare negativă a sistemului de învățământ din România. Universitățile și-au făcut lecțiile în ultimii ani. Aceste program și alte programe sunt cea mai bună dovadă în acest sens.

Trebuie să continuăm cu liceele și școlile generale. Acolo cred eu că există potențial mare de a optimiza șansele pentru a avea o resursă umană de calitate înaltă în această țară.

Deși toată lumea aruncă cu noroi în România, țara are doi parametri pe care și i-ar dori foarte multe țări din Europa: în primul rând, suntem pe locul doi în Europa ca pondere a producției industriale în PIB și pe locul trei în Europa ca pondere a IT-ului în PIB, după Anglia și Irlanda. Probabil nu este cunoscut lucrul acesta. Este o șansă formidabilă pe care o avem împreună, voi – ca viitori jucători activi în industria IT, de a modela viitorul. Sunteți oameni tineri, care au studii superioare, care au înțeles că în această lume modernă trebuie să învățăm în permanență și mă bucur că alături de noi și universitate, v-ați decis și voi să investiți în viitorul vostru. (…) Acest program este făcut pentru piață și pentru companiile care vor reuși să atragă acești oameni”, a declarat CEO-ul NTT DATA Romania, Daniel Metz.

La deschiderea oficială a programului au participat, alături de noii cursanți, Daniel Metz – CEO NTT DATA Romania, Adelina Chişu – Marketing Manager NTT DATA Romania, Prof. Dr. Petrusel Adrian – Decan Facultatea De Matematica si Informatica, Christian Sacarea – conferentiar universitar si Anca Andreica – pprofesor universitar.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina