fbpx

Semnal de trezire: ”Cunosc prea mulți profesioniști în drept tineri care nu se pronunță niciodată cu privire la nimic”

Avocatul Dan Cristea din Baroul București, coleg de firmă cu Robert Roșu, scrie un text dur despre corporatiștii care se îmbrățișau la auzul unei sentințe cu executare și despre profesioniștii în drept tineri care nu-și dau cu părerea despre nimic ca să nu deranjeze.

”Nimic, absolut nimic din ororile astea (pe care le-am cunoscut foarte bine ca martor direct) nu a fost intamplator.

Ele au fost posibile doar cu:

1. Sprijinul grotesc al unei mase de manevra cu ochii iesiti din orbite, atent manipulata de aceleasi surse de informare, bucurandu-se la orice condamnare ca la o realizare personala. Tin minte scene filmate cu mandrie de diversi corporatisti tineri care se imbratisau la vestile unei noi sentinte cu executare, fara sa cunoasca argumentele acuzarii ori apararii, fara sa stie de fapt pentru ce a fost judecat omul, bucurosi doar din ura, din nenorocirea altuia.
Ura, deci, ca motor de dezvoltare personala, buna de dat exemplu la alt training corporatist.
Am vazut in anii astia “oameni frumosi”, dati drept model de diverse articole, argumentand cu nonsalanta niste totalitarisme oribile, fanatice: taierea drepturilor fundamentale pentru cei care refuza sa voteze cum trebuie, legiferarea renuntarii la drepturile personale in favoarea securitatii pentru ca “nu e nimic de ascuns”, premierea delatiunii ca abilitate personala, incarcerarea ca solutie pentru absolut orice problema a tarii.
2. Tacerea aproape absoluta a celor din sistem care stiu bine ce se intampla, coroborata cu marginalizarea/ridicularizarea putinilor care au avut curaj sa vorbeasca.
Oricine a vorbit de rata enorma de achitari a dna, incursiunea inimaginabila a Serviciilor in magistratura prin “protocoale”, vietile distruse de rationamente si constructii juridice hilare a fost atacat imediat de un mecanism intreg, care merge ca uns, de presa-influenceri-oameni dezinteresati, mereu la unison, mereu scriind la fel despre fix acelasi subiect, mereu promovati agresiv peste tot.
Cei care au vorbit au fost intotdeauna “pesedisti”, “antenisti”, “filorusi”, “penali”, i-am prins!, stati linistiti, Oamenilor Noi!, faceau si ei o diversiune!
Curentul a prins atat de mult suport pentru ca majoritatea oamenilor din sistem au fricile lor si biasurile lor cognitive – prin urmare, pentru a iti pastra si justifica propriul sens in profesie, singura varianta e sa te tii cu dintii de mitul Sistemului Bun, care e de fapt interesat sa faca dreptate , respectiv sa abandonezi orice forma de analiza critica.
Cunosc multi, prea multi profesionisti in drept tineri care fac aproape un fel de bullying pentru a nu auzi/vedea, cu orice pret, probele care arata ororile din jurul lor, care nu se pronunta niciodata cu privire la nimic, care au dezvoltat un limbaj de lemn mai rau decat ante-89 prin care nu spun vreodata ceva. Care, in fine, nu au avut niciodata vreo actiune in afara conformismului obedient si ii urasc pe cei care le-ar putea strica justificarea morala pentru asta.

Doar prin reuniunea categoriei 1 cu categoria 2 s-a putut ajunge la o nenorocire precum cea a lui Robert. Si cata vreme aceste tipologii vor continua sa isi duca existenta fara a fi supuse vreunei presiuni critice, nenorociri ca asta vor avea loc tot mai des.”, a postat avocatul Dan Cristea pe o rețea de socializare.

Comments

comentarii

Procesul de vaccinare din România este unul foarte bun, ajungându-se la aproape la un milion de persoane vaccinate anti-COVID.... Citește mai mult
Alin Tișe a reacționat dur după ce Szilard Tasnadi a fost numit oficial în funcția de prefect al Clujului și a anunțat că va cere demisia lui Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean.... Citește mai mult
Unii tineri din Cluj-Napoca încalcă restricțiile și nu poartă mască în autobuze. De asemenea, distanțarea fizică este altă măsură care nu le este „cunoscută”.... Citește mai mult
Clujul este al doilea oraș din țară care are cele mai multe contracte de muncă cu salarii de peste 10.000 de lei pe lună. Bucureștiul rămâne fruntaș la această categorie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns