fbpx

Șefa UPU Cluj, condamnată la 1 an și 9 luni închisoare cu suspendare pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice

Șefa UPU Cluj, medicul Adela Golea, a fost condamnată în primă instanță la 1 an și 9 luni închisoare cu suspendare pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice de la șoferi beți, care au scăpat basma curată. Instanța a dispus și ca Golea să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primărie sau la Tribunalul Specializat, această din urmă instituție fiind în premieră în astfel de context.

O instanță penală de la Judecătoria Cluj-Napoca a hotărât astăzi:

”În temeiul art. 396 alin. (2) din C.p.p. rap. la art. 76 alin. (1) din C.p. şi art. 36 alin. (1) din C.p., Condamnă pe inculpata GOLEA Adela la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la favorizarea făptuitorului în formă continuată, prev. de art. 47 din C.p. rap. la art. 269 alin. (1) din C.p., cu aplic. art. 35 alin. (1) din C.p. şi art. 75 alin. (2) lit. b) din C.p.

În temeiul art. 396 alin. (2) din C.p.p. rap. la art. 76 alin. (1) din C.p. şi art. 36 alin. (1) din C.p., Condamnă pe inculpata GOLEA Adela la pedeapsa de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, prev. de art. 47 din C.p. rap. la art. 297 alin. (1) din C.p., cu aplic. art. 35 alin. (1) din C.p. şi art. 75 alin. (2) lit. b) din C.p.

În temeiul art. 297 alin. (1) rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi alin. (2) din C.p., respectiv la art. 67 alin. (1) din C.p., Interzice inculpatei exercitarea, pe o durata de 1 an, cu titlu de pedeapsă complementară, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 65 alin. (1) din C.p. rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) din C.p., Interzice inculpatei exercitarea, cu titlu de pedeapsă accesorie, a aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară. Conform art. 38 alin. (2) din C.p., Constată că cele două infracţiuni săvârşite de inculpată se află în concurs formal,

În temeiul art. 39 alin. (1) lit. b) din C.p., Aplică inculpatei GOLEA Adela pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă (anume 3 luni închisoare), rezultând pedeapsa finală de 1 (unu) an şi 9 (nouă) luni închisoare

. În raport cu art. 45 alin. (1) din C.p., Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării, pe o durata de 1 an, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, respectiv de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Potrivit art. 68 alin. (1) lit. b) din C.p., Pedeapsa complementară rezultantă aplicată se execută începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În raport cu art. 45 alin. (5) din C.p., Aplică pe lângă pedeapsă principală rezultantă, ca pedeapsă accesorie, interzicerea exercitării aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară. În baza art. 65 alin. (3) din C.p., Pedeapsa accesorie se va executa în caz de revocare/anulare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii şi dispunerii executării pedepsei principale.

În baza art. 91, 92 din C.p., Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante cu închisoarea şi stabileşte un termen de supraveghere a inculpatei GOLEA Adela de 2 (doi) ani, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 93 alin. (1) din C.p., Obligă inculpata ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În conformitate cu art. 93 alin. (2) lit. b) din C.p., impune inculpatei să execute în cursul termenului de supraveghere următoarea obligaţie: – de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, program/-e care va/vor fi stabilit/-e de consilierul de probaţiune în baza evaluării iniţiale.

În baza art. 404 alin. (2) din C.p.p. rap. la art. 93 alin. (3) din C.p., Dispune ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata GOLEA Adela să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 (şaizeci) de zile lucrătoare în cadrul uneia dintre următoarele instituţii: Primăria Municipiului Cluj-Napoca sau Tribunalul Specializat Cluj.

Conform art. 91 alin. (4) din C.p. rap. la art. 404 alin. (2) din C.p.p., Atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor săvârşirii unei noi infracţiuni în termenul de supraveghere, respectiv asupra consecinţelor nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a neexecutării obligaţiilor impuse: – revocarea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei cu închisoarea şi executarea acesteia, în cazul în care noua infracţiune este săvârşită cu intenţie, urmând a se aplica regulile stării de recidivă sau de pluralitate intermediară, pedeapsa rezultantă fiind executată în regim de detenţie; – posibilitatea revocării suspendării executării sub supraveghere a pedepsei cu închisoarea şi executarea acesteia, în cazul în care noua infracţiune este săvârşită din culpă, urmând a se aplica regulile stării de pluralitate intermediară, pedeapsa rezultantă fiind executată în regim de detenţie; – revocarea suspendării şi dispunerea executării pedepsei în ipoteza nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a neexecutării obligaţiilor impuse.

În baza art. 81 alin. (2) din C.p.p., Constată că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, prin reprezentant legal Şuşcă Petre, a declarat că nu doreşte să participe în procesul penal în calitate de persoană vătămată.

În baza art. 397 alin. (1) din C.p.p., Constată că persoanele vătămate Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi Poliţia Română – I.P.J. Cluj nu s-au constituit părţi civile în procesul penal.

În baza art. 398 şi art. 274 alin. (1) din C.p.p., Obligă inculpata la plata sumei de 1.050 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare (din care suma de 50 lei – în cursul urmăririi penale, iar diferenţa în etapa camerei preliminare şi a judecăţii).

În baza art. 275 alin. (6) din C.p.p., Onorariul parţial al avocatului din oficiu Taşnadi Istvan Szilard, în sumă de 230 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului.

Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe dispozitiv, pentru procuror, inculpat şi persoanele vătămate.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, data de 19.06.2019. PREŞEDINTE, Mihai Ştefan GHICA”

Citește mai jos acuzațiile!

Șefa UPU Cluj a refuzat recoltarea de probe biologice de la șoferi, deși a fost avertizată de către procuror. Vezi motivul!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina